Xiaomi изпреварва Apple по доставени смартфони през второто тримесечие

Xiaomi изпреварва Apple по доставени смартфони през второто тримесечие

Почти всички производители на смартфони от Китай спечелиха от санкциите срещу Huawei, но в най-голяма степен това важи за Xiaomi. Това се потвърждава и от предварителните данни на Canalys за доставките на смартфони през второто тримесечие на годината. Според тях компанията вече е на втора позиция по доставки като изпреварва Apple.

Начело продължава да е Samsung с пазарен дял от 19% и ръст от 15% на годишна база, но Xiaomi е съвсем близо със 17% и впечатляващ ръст от 83%. Доставките на компанията скачат с над 300% в Южна Америка, 150% в Африка и 50% в Западна Европа. Средната продажна цена на устройство е с 40% по-ниска от тази на Samsung и 75% спрямо Apple.

Ако ръстът на доставките на Xiaomi продължи то съвсем скоро компанията може да изпревари Samsung. В челната петица следват Apple с дял 14% и Oppo и Vivo с по 10%. Всички освен Apple отбелязват стабилен ръст, като компанията от Купертино отчита едва 1% увеличение на доставките.

Източник: Canalys

 • и един моя приятел остана с лоши впечатления от xiaomi и след година ползване си мина на iphone
  [size=4][url=https://b4y3.polezni-stranici.info]планински велосипеди[/url],[url=https://rsp3.polezni-stranici.info]дамски рокли[/url],[url=https://izv3.polezni-stranici.info]Фирма за дезинфекция[/url],[url=https://primazon.net/product-category/%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%ba%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d0%b9%d0%be%d0%b3%d0%b0-%d0%b8-%d1%84%d0%b8%d1%82%d0%bd%d0%b5%d1%81-%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%8f/%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%ba%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d1%84%d0%b8%d1%82%d0%bd%d0%b5%d1%81/]постелки за фитнес[/url][/size]
  pllb
 • Моите първи впечатления са лоши - преди 2 месеца взех Mi 11 lite 5g и бутона за включване хлътна навътре, трудно се отключва и включва. Батерията държи едва 1 ден, и то без 5g, сериозен лаг доста често, основно при камерата.. Сега събира прах и се върнах на P30, не е мръднал, а е на 3 години.. Дори батерията държи по 2 дни. Със сигурност няма да повторя с друго устройство на Xiaomi. Е защо не го върнеш?
  arakchiev
 • Моите първи впечатления са лоши - преди 2 месеца взех Mi 11 lite 5g и бутона за включване хлътна навътре, трудно се отключва и включва. Батерията държи едва 1 ден, и то без 5g, сериозен лаг доста често, основно при камерата.. Сега събира прах и се върнах на P30, не е мръднал, а е на 3 години.. Дори батерията държи по 2 дни. Със сигурност няма да повторя с друго устройство на Xiaomi.
  timoj
 • Няма лошо.
  И аз съм ползвал два телефона Сяоми и имам само много добри впечатления.
  Всъщност и в момента можеше да съм с техен модел, само че те залитнаха изключително и само по големите дисплеи, а аз търся предимно компактни телефони....
  scenic
 • Благодаря, успокоих се, че не знаеш нещо, което аз не знам и ще си сипя биричка :)
  arakchiev
 • Войната, която започнаха Хамериканците, е обречена за тях! А въпреки всичко не дадоха нито едно убедително доказателство за обвиненията си! Работели с комунистическото правителство, а останалите Китайчетата с кого работят? Нищо резонно не виждам :) За да си спокоен душевно... прав си ;)
  Боби13
 • Обвиненията са напълно безпочвени, но има време да си носят последствията Хамериканците! Към Xiaomi бяха за други неща и има време да им стъкмят и на тях обвинения! Защо вярваш, че са били безпочвени? Ако е само заради някаква неприязън към "хамериканците" ми се струва несериозно. Хуауей е производител на специфична електроника и софтуер, пряко са свързани с държавата и комунистическата партия, нима ти можеш да прецениш по-добре от дивана си отколкото ЦРУ, ФБР, ФСБ, МИ6 и всяка друга агенция? Докато Xiaomi е по-скоро комерсиална компания, която ползва чужди компоненти и прави дизайн. Според мен всичко се разви резонно. Само виж как реагира британското правителство, като разбра миналата седмица, че китайци са купили най-голямата фабрика за чипове... :)
  arakchiev
 • Обвиненията са напълно безпочвени, но има време да си носят последствията Хамериканците! Към Xiaomi бяха за други неща и има време да им стъкмят и на тях обвинения!
  Боби13
 • Тези , ако продължават така скоро ще станат враг на краварите и ще последват съдбата на Huawei. Американците ще покажат какво е демокрация.. за пореден път. :( Те вече бяха "враг", но и това мина благополучно :) Просто не са Хуауей. Ами съвсем не е така. Предполагам имаш предвид Honor, ама с тяхното лого не се произвежда мрежово оборудване, а и телефоните са смазващо посредствени. :) Не те разбрах - имах предвид коментара отгоре, че Xiaomi ще бъдат натиснати от САЩ. Казах, че те вече бяха натиснати, но им се размина и нямат никакви ограничения. Докато за Huawei, изглежда, че обвиненията съвсем не са били безпочвени.
  arakchiev
 • Тези , ако продължават така скоро ще станат враг на краварите и ще последват съдбата на Huawei. Американците ще покажат какво е демокрация.. за пореден път. :( Те вече бяха "враг", но и това мина благополучно :) Просто не са Хуауей. Ами съвсем не е така. Предполагам имаш предвид Honor, ама с тяхното лого не се произвежда мрежово оборудване, а и телефоните са смазващо посредствени. :)
  defierofodds
 • Тези , ако продължават така скоро ще станат враг на краварите и ще последват съдбата на Huawei. Американците ще покажат какво е демокрация.. за пореден път. :( Те вече бяха "враг", но и това мина благополучно :) Просто не са Хуауей.
  arakchiev
 • Че те не доставяха ли и преди повече?
  Епъл никога не са се борили за доминация на целия пазар - имат си достатъчно пазар за цената на устройствата им..
  radko89
 • Ще опитат, но това ще накара всички Китайчетата да се обединят и тогава какво ще правят Хамериканците?
  Боби13
 • Тези , ако продължават така скоро ще станат враг на краварите и ще последват съдбата на Huawei. Американците ще покажат какво е демокрация.. за пореден път. :(
  criminall