Xiaomi Mi Watch идва скоро в Европа

Xiaomi Mi Watch идва скоро в Европа

Заедно с новата си серия смартфони Mi 10T, Xiaomi представи в Европа и умния си часовник Mi Watch. Устройството предлага кръгъл AMOLED дисплей с диагонал 1.39 инча, резолюция 454 x 454 пиксела и яркост 450 нита, а отстрани на корпуса са налични два хардуерни бутона.

Часовникът има 117 режима за тренировки, като може да проследява нивото на кислород в кръвта, пулса, както и атмосферното налягане. Наличен е вграден GPS, както и водоустойчивост, което позволява носенето му и по време на плуване. Няма данни за операционната система, но вероятно е ползваната от Xiaomi в другите й продукти.

Международният модел разполага и с опция за гласови команди. Вградената батерия предлага издръжливост с един заряд до 16 дни, а зареждането ѝ отнема два часа. Mi Watch ще е наличен скоро на цена 99 евро в три цвята.

Освен това компанията ще предлага в Европа и зарядното си с мощност 65W, което използва технология GaN. Адаптерът е подходящ за зареждане както на смартфони, така и на лаптопи през USB Type-C порт. Поддържа се и технологията USB Power Delivery, която го прави съвместима с по-широк кръг устройства. Цената на зарядното е 29 евро, като и то се очаква скоро.

Източник: Xiaomi