Xiaomi може да представи серия Mi 11 заедно със Snapdragon 875

Xiaomi може да представи серия Mi 11 заедно със Snapdragon 875

Предходни слухове сочеха, че новото поколение смартфон флагмани на Xiaomi Mi 11 ще са първите, които ще използват бъдещия чипсет Snapdragon 875. Сега публикация в китайската социална мрежа Weibo на Qualcomm се загатва, че телефоните могат дори да бъдат анонсирани заедно с чипсета в началото на идния месец.

На събитието ще участват високопоставени представители и на други телекомуникационни компании като Sony, Verizon и OnePlus. Възможно е тогава само да научим детайлите за Xiaomi Mi 11 и Mi 11 Pro, а те реално да са достъпни от началото на следващата година.

През последните години флагманите на Xiaomi са сред първите с новите версии на топ чипсета на Qualcomm. Освен това наскоро в Geekbench се появи вариант на Xiaomi Mi 11 именно с предполагаемия Snapdragon 875.

Mi 11 може да предложи екран с резолюция Quad HD+ и честота на опресняване 120 херца. Той е възможно да включва основна камера с 50MP сензор и 12MP с телефото обектив. Някой от моделите в серията може да използва и сензор Samsung ISOCELL HM3, както и да поддържа технология за бързо зареждане при 120W.

Източник: Weibo