Догодина Windows 10 може да предложи поддръжка за приложения за Android

Догодина Windows 10 може да предложи поддръжка за приложения за Android

Макар и в момента да има възможности за стартиране на приложения за Android в Windows, чрез емулатори, изглежда скоро Microsoft може да предложи директна опция за това. Индикации за това открива Зак Боудън от сайта Windows Central.

Според негови данни компанията обмисля тази възможност за идната година и то през магазина Microsoft Store. Не е ясно точно как ще бъде въведена новата функционалност. Редица приложения от своя страна изискват Google Play Services, което означава, че компанията трябва да постигне споразумение и с Google.

  • Еха, а дано. Аз съм много скептично настроен към това начинание. Някакси не ми се иска да става реалност. Всичко което пипнат М$ се разваля. Най-пресният спомен е Nokia, а по-старите са Internet Explorer, както и всички версии на Windows след XP (може би без 7). Ще дойде времето и на Android. На някой сериозно харесва ли му Win10? Аз имам дуалбуут само за 2 услуги с електронен подпис и нищо друго и пак получавам главоболие като го пусна. Но да, аз съм си такъв free software трол. :D

    Да не говорим че апповете за Андроид са писани за архитектура ARM и кой знае "кое" как ще ги "превежда" и колко тона bloat ще има отгоре и отдолу за да се изпълняват.
    mishobehar
  • -
    npet