Xiaomi ще представи Mi 10 на 11 февруари

Бъдещата флагманска серия на Xiaomi Mi 10 предизвиква огромен интерес, което е нормално, тъй като очакванията към устройствата в нея са големи. Наскоро се появиха предполагаеми снимки на един от моделите, а преди това стана ясно, че Mi 10 ще включва четворна основна камера.

Препоръчани оферти

Сега благодарение на рекламен банер, който беше публикуван в китайската социална мрежа Weibo, получаваме и някои интересни нови детайли. На първо място става ясно, че премиерата на серията ще е на 11 февруари, когато се очаква и Samsung да анонсира редица нови устройства. Освен това виждаме и част от дизайна на един от моделите.

В лявата част на гърба е налична лента, която се простира по цялата дължина на телефона, като в нея ще е позиционирана основната камера. Тази черта очевидно е взаимствана от Mi Mix Alpha, който има подобен елемент на гърба си. Освен това очаквано ще е наличен чипсет Snapdragon 865 5G, което потвърждава и наличието на 5G свързаност.

Междувременно по данни от китайски източници стана ясно, че дори стандартният модел в серията Mi 10 ще разполага със 108-мегапикселов сензор в основната си камера и също ще включва чипсет Snapdragon 865.

Източници: Weibo, ProAndroid