Рендър показва как може да изглежда Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Очакваме на 11 февруари Samsung да представи новата серия смартфони Galaxy S20, а част от тях най-вероятно ще бъде и моделът Galaxy S20 Ultra 5G. Сега благодарение на лийкъра Бен Гескин разполагаме и с концептуален рендър на модела, който е създаден по наличната информация за устройството и според него би трябвало да е най-точен. Изображенията показват, че четворната основна камера ще е поставена в голяма правоъгълна секция с двутоново покритие.

Препоръчани оферти

Отчетливо е видим сензорът (вероятно 48MP) с перископна оптика, както и надпис, указващ наличието на 100-кратен зуум (най-вероятно хибриден), а функционалността изглежда ще носи името Space Zoom. Смята се, че главният сензор ще е 108-мегапикселов и ще включва технология за сливане на 9 пиксела в 1, което може да позволи заснемането на качествени изображения при намалена околна светлина.

Основната камера се допълва от 12MP сензор с ултраширокоъгълна леща и 3D ToF сензор, който отчита времето за отразяване на инфрачервен лъч от обекта и връщане към сензора. Това ще даде разширена функционалност при приложенията за добавена реалност и при боке ефектите. Според слуховете селфи камерата, която ще е разположена в отвор в дисплея, ще включва 40MР сензор. Очакваме и наличието на функционалност „zoom-in-mic“, която ще може да усилва звука от определена посока.

Моделът би трябвало да предложи Dynamic AMOLED екран с диагонал 6.9 инча, резолюция QHD+, съотношение на страните 20:9 и честота на опресняване 120 херца. Сред останалите очаквани характеристики са чипсет Qualcomm Snapdragon 865 с 5G свързаност с изключение на Европа, където ще е наличен Exynos 990 без 5G. Говори се, че ще видим още 12GB RAM, 128/512GB разширяема памет и батерия с капацитет 5000 mAh с поддръжка на технология за бързо зареждане до 45W.

  • Изглежда по-добре от ранните рендери. Характеристиките са супер(поне на хартия). Ако не беше толкова огромен, щях да го взема без да се замисля... ама като е, просто не знам, ще трябва да го видя на живо първо....
    board