Xiaomi разширява линията си умни телевизори

Xiaomi разширява линията си умни телевизори

Xiaomi представи в Индия новите си умни телевизори в серията Mi TV 4X и система за пречистване на вода, а по всичко личи, че страната става все по-важна за китайските компании, които разширяват присъствието си там. Новата серия телевизори на Xiaomi включва четири модела, като най-сериозните подобрения спрямо предходното поколение продукти са в размера на панела – до 65 инча, и наличието на нов чип, който прави възможна интерполацията на кадрите за пресъздаване на по-плавно движение

Тази технология позволява постигането на гладка картина при съдържание с бързо действие, но води до получаване на ефект на „сапунен сериал“ при гледане на филми. Въвеждат се технологии за динамичен профил на картината, който увеличава яркостта и наситеността на цветовете. Телевизорите вече разполагат с по четири говорителя с обща мощност 20W и поддръжка за технологиите Dolby Audio и dts-HD, а в софтуерно отношение се използва операционна система Android TV, която е базирана на Android Pie.

Сред вградените приложения е и Netflix, което липсваше от предходните модели, като е добавена и функцията „Data Saver“, която може да пести данни за сметка на качеството на съдържанието. Новите телевизори са с диагонали 40, 43, 50 и 65 инча, а последните три са с резолюция 4K и поддръжка за технологията HDR10. Цените им са съответно 24 999 рупии (315 евро), 29 999 рупии (379 евро) и 54 999 рупии (695 евро). 40-инчовият е с резолюция Full HD и струва 17 999 рупии (228 евро).

Xiaomi представи в Индия и друг свой популярен продукт – умният пречиствател на вода Mi Smart Water Purifier, който е с опростен дизайн и възможност за лесна смяна на филтъра. Той има няколко степени на прочистване на водата, а резервоарът, който събира до 7 литра вода, включва система за UV стерилизация. Устройството може да бъде свързано към приложението Mi Home за допълнителна функционалност, като следене нивата на TDS (общо разградените твърди частици). Продажбите на пречиствателя, както и тези на телевизорите започват на 29 септември, а цената му е 11 999 рупии (151 евро).

Източници: Xiaоmi (1), (2)