Xiaomi с нов интересен патент за смартфон

Xiaomi с нов интересен патент за смартфон

Без съмнение един от най-интересните смартфони, които бяха представени миналата година, макар и във фаза прототип, беше Xiaomi Mi MIX Alpha. Устройството изненада всички с това, че включва екран, който обхваща почти изцяло и задната му част. Въпреки първоначалните намерения на компанията да пусне модела в продажба преди края на миналата година, това така и не се случи. На този етап все още няма информация за това дали и кога ще се появи този интересен смартфон.

Междувременно 91mobiles са открили нов патент на китайците, в който виждаме евентуална разновидност на гореспоменатия модел. Тук обаче екранът не обхваща изцяло задната повърхност, а само част от нея. По този начин може да се избегне издраскването, което неминуемо ще е проблем при Mi MIX Alpha.

Би било интересно да разберем каква ще е практическата функционалност на частта от екрана, която е на гърба на устройството. Освен наличието на двустранно извития дисплей откриваме и двойна основна камера. Не е видим отвор или прорез в дисплея за предната камера, което означава, че тя може да е вградена под него или да е поставена в подвижен механизъм.

Източник: 91mobiles


Втора употреба с гаранция