Xiaomi ще вдигне цените на своите продукти

Изпълнителният директор на Xiaomi Лей Юн намекна, че компанията в съвсем близко бъдеще ще вдигне цените на своите смартфони. В интервю той сподели, че ръководената от него фирма иска да се раздели с имиджа си на производител на евтини устройства на цени под 2000 юана (298 долара). Юн също така заяви, че Xiaomi искат да инвестират повече средства в разработката на телефоните и да предлагат още по-добри продукти. Лей Юн разкри, че Mi 9 вероятно е последният модел, който ще се предлага на стартова цена от под 3000 юана (447 долара).

Според него бъдещите смартфони ще бъдат една идея по-скъпи, но скокът нямало да бъде драстичен. Интересното е, че преди време Xiaomi бяха обявили, че няма да надхвърлят марж на печалбата от 5%, така че вероятно с по-високите цени ще дойдат и по-висококачествени компоненти. В същото време компанията преди няколко месеца изведе своите бюджетни предложения в отделната марка Redmi, което позволи основният бранд да се концентрира върху средния и премиум сегмента. За момента не е ясно дали анонсът на Лей Юн за повишение на цените ще засегне и Redmi.

Източник: Technode

 • Споко, има и други гладни китайци - Meizu, Blackview, Blueboo, Doogee и т.н. Все ще има някой, който поне временно да се налага с ниски цени и добро качество. А и доколкото разбрах Redmi ще си останат бюджетни.
  tzincbg
 • За мен, няма значение, те си толерират Индия и Азия в общ план, а европейските клиенти кучета ги яли. За Европейския Съюз, MIUI е като демо версия!
  Vince Beneff
 • Кофти работа.. Алчността е голяма сила. Качествени телефони, на ниска цена с много добър интерфейс (предпочитам го в пъти пред този на Huawei). Но май е време да си взема премиум Samsung или Huawei и поне 2-3 години да забравя за драми.. Жалко...
  obje
 • Ами ако върнем няколко години назад ще се сетим, че и Huawei бяха с ниски цини. Сега обаче не е така, но са втори в света вече. Аз поне не бих избрал флагман на Xiaomi пред Huawei при еднаква цена.
  Вито
 • Сигурно са си спечелили и верни фенове, които ще им останат клиенти независимо от цените, но май за сега основното им предимство бяха ниските цени. Предстои да видим дали са си направили добре сметката.
  Izparitel
 • Тази новина ми звучи, като да си направиш публично харакири. А иначе те за това отделиха редми от ми, за да вдигат цената на ми марката
  shikata6
 • Това значи ,че пак минавам на Самсунг или айфон.
  Viali70