Xiaomi вече на четвърто място по доставки на смартфони в Западна Европа

За никой от нас не е тайна, че Xiaomi се радва на особена популярност не само в Китай и Индия, но и на другите пазари, в които присъства. В Европа това също е така, като особено силни са позициите на компанията в страните от Западна Европа. Сега благодарение на главния финансов директор на Xiaomi Шоу Зи Чу научаваме, че компанията е четвъртият по големина доставчик на смартфони в Западна Европа през 2019.

В Испания компанията дори е на втора позиция, а при устройствата в свободна продажба заема челната позиция. Според изнесените от него данни китайците са постигнали ръст на годишна база от цели 90% в региона, което определено е впечатляващо. Чу сподели, че компанията вече продава устройства на 90 пазара, а за първите три тримесечия на изминалата година приходите от продажби извън Китай доближават 10 милиарда долара, което е около 49% от общите.

При скутерите компанията държи 70% в някои от страните в региона, а при носимите устройства е на втора позиция. Xiaomi планира да пусне 10 5G смартфона в Китай през настоящата година, a 5G портфолиото на компанията ще е достъпно и в други региони, включително Западна Европа, Африка, Южна Америка, Индия и Югоизточна Азия.