Huawei готви 5G смартфон на цена под 140 евро

Huawei се готви да представи 5G смартфон с цена около 1028 юана (около 134 евро) до края на тази година или в началото на следващата. Тази цена ще бъде достигната в Китай, но най-вероятно устройството ще струва повече на международните пазари. Не е изключено за целта компанията да представи собствен 5G чипсет в бюджетния клас.

Към момента най-евтините 5G телефони в страната са с цена около 2000 юана (около 260 евро), но повечето такива устройства струват поне 3000 юана (390 евро). Наличието на устройство с цена до 1000 юана ще позволи на още повече потребители да се възползват от предимствата на мобилните мрежи от ново поколение.

5G мрежите в Китай се развиват с бързи темпове, а Huawei доминира при продадените устройства. През 2019 компанията е доставила общо 6.9 милиона 5G смартфона, а по-голямата част от тях са продадени именно в Китай. За сравнение през изминалата година доставките на 5G телефони от Samsung са достигнали 6.7 милиона устройства.

Източник: Mydrivers

 • 5G доста източвало батерията, но предполагам ще имаш контрол над мрежата както е сега : да избираш 3G или 4G. Сигурно ще има и 5G бисквитки, което за мен е за предпочитане на първо време. Въпреки това ще стане неизбежното : от един момент насетне всички телефони ще поддържат 5G.
  Legolaself01
 • 5Г телефоните няма да предложат нищо по-различно от 4Г телефоните. Всичко напомня врявата покрай 3Д телевизорите. Това мнение вече го чухме, затова и аз ще се повторя, че по-добре да няма и 4G,а 3G,и въобще защо ли технологиите се развиват ? 5G е неминуемо, а хората вече мислят и за следващото, което следва, а именно 6G :)
  Боби13
 • 5Г телефоните няма да предложат нищо по-различно от 4Г телефоните. Всичко напомня врявата покрай 3Д телевизорите.
  Arsoy
 • Това за 5G планове ли или по принцип?

  Аз от много време не съм виждал такива малки цифри.
  radko89
 • 5g e начин операторите да почнат да събират повече пари. Всички 5g планове са с неограничен обем данни. В момента в Щатите и в Англия са върху неограничените им планове плюс надценка от около 10 долара, което дава 75 долара на месец. При нас ще е примерно 100 лв.
  ipolit
 • Просто явно си против прогреса, възможно най-кратко казано :) И вече много станаха на клона на 4G,но ти си стой щом ти харесва 4G ! За стрийминг при 4К, при все повечето онлайн 3d игри, при нуждата на самоуправляващите се автомобили и т. н. ! Дойдохме си на думата. Аз говоря за телефони, ти за разни размите понятия. Само не разправяй как ще стриймавш 4к или играеш 3д игри на телефона.
  За 4к стрийм при Амазон ти трябват 15мбпс, при Нетфликс 25мбпс. 4Г/ЛТЕ скоростите са много по-високи, но ако има покритие и мрежата има капацитет. 5Г нито ще донесе по-добро покритие, нито по-голям капацитет на мрежа.
  А, и в 5Г сайтовете ще се зареждат също толкова бавно ;)
  npet
 • А какво значение има колко е трафикът - примерно сега на 30GB - ако минем на 5G няма да стига ли.
  Съдържанието, което човек консумира за месеца ще е същото количество, просто ще му се наслаждава с по-малко изчакване - освен ако не искаме да ползваме за домашен интернет, което вече е друга бира :)
  Какви 30 ГБ на войс карта? ;) Или ти говориш за жалките промоцийки, в които има такъв трафик за 6 месеца?
  Стандартните планове предлагат 4ГБ за 30 лв или 10ГБ промоционално за 2 години.
  defierofodds
 • А какво значение има колко е трафикът - примерно сега на 30GB - ако минем на 5G няма да стига ли.
  Съдържанието, което човек консумира за месеца ще е същото количество, просто ще му се наслаждава с по-малко изчакване - освен ако не искаме да ползваме за домашен интернет, което вече е друга бира :)
  radko89
 • Не са само скоростите, но щом искате нищо няма да Ви пречи да нямате 5G телефон и да си ползвате любимото 4G ! Определено няма да бързам да си сменям телефона заради едното 5Г, особено ако не се променят и плановете. Ако променят плановете, ще се възползвам веднага от план с 5Г (Докато не са влошили условията с времето), дори пак да не сменя веднага телефона. :)
  defierofodds
 • Не са само скоростите, но щом искате нищо няма да Ви пречи да нямате 5G телефон и да си ползвате любимото 4G !
  Боби13
 • 5Г телефоните няма да предложат нищо по-различно от 4Г телефоните. Всичко напомня врявата покрай 3Д телевизорите. Ще има смисъл от 5Г-то ако предложат неограничен или поне повече трафик спрямо сегашните планове с 4Г. У нас е съмнително да стане, но другаде го има и си струва.
  А заради едните скорости ясно, че би било безсмислено на телефон. :)
  defierofodds
 • Просто явно си против прогреса, възможно най-кратко казано :) И вече много станаха на клона на 4G,но ти си стой щом ти харесва 4G ! За стрийминг при 4К, при все повечето онлайн 3d игри, при нуждата на самоуправляващите се автомобили и т. н. !
  Боби13
 • Сравняваш несравними неща... Тогава да си стояхме на 3G , според теб ? :lol:
  Кога изплолзва целия капацитет на 4Г-то, кога пририта за 5?
  Точно за телефоните, 5Г има най-малко смисъл. За някои други дейности ще го наместим криво ляво.
  npet
 • Сравняваш несравними неща... Тогава да си стояхме на 3G , според теб ?
  Боби13
 • 5Г телефоните няма да предложат нищо по-различно от 4Г телефоните. Всичко напомня врявата покрай 3Д телевизорите.
  npet