Яхтата на Стив Джобс свободна да напусне Амстердам

Яхтата на Стив Джобс свободна да напусне Амстердам
Щастлив завършек на сагата с яхтата на Стив Джобс, която се оказа арестувана в пристанището на Амстердам заради неизплатен напълно хонорар на дизайнера Филип Старк, който очакваше да получи още 3 милиона евро за работата си по луксозното плавателно средство. Според информация на френското издание Le Monde спорът с наследниците на Джобс е разрешен и в банкова сметка е внесена гаранция в неустановен размер, която все пак е по-малко от очакваната.

Яхтата струва над 100 милиона евро, а според информацията Старк е получил само 6 милиона от обещаните 9 милиона евро. Оказва се обаче, че уговорката е била за хонорар в размер на 6% от стойността на производство на кораба - при цена от 100 милиона евро той е точно 6 милиона евро. Според по-ранната информация на Reuters Джобс и Старк са били близки и между тях не е имало много детайлен договор за работата по яхтата Venus.

http://thenextweb.com/apple/2012/12/24/steve-jobs-yacht-is-now-free-to-sail-as-his-heirs-reach-temporary-agreement-with-starck/

  • Както не ги интересува хората, така новината за задържането на явхатата на Джобс разпали големи спорове.
    vixfix
  • Аз се чудя как това и предишното може да е новина. Сериозно някой интересува ли го това? Дори някои от най-сериозните Apple фенсайтове са пропуснали това а тук на челна страница.
    Nistel