Ясни са основните параметри на Redmi K30 (обновена)

Ясни са основните параметри на Redmi K30 (обновена)

НОВО - Вече разполагаме и с информация за камерите на устройството. Основната ще включва 64MP сензор Sony IMX686, втори сензор с ултраширокоъгълен обектив със зрително поле 120 градуса, друг с макро леща и такъв за боке ефекти. Предната камера ще е двойна и ще се състои от 20-мегапикселов сензор и втори за боке ефекти.

Съвсем наскоро се появиха първите официални изображения на Redmi K30, а серията смартфони ще бъде представена след по-малко от седмица - на 10 декември. Сега благодарение на публикации от Xiaomi в китайската социална мрежа Weibo научаваме и главните параметри на основния модел Redmi 30.

Той ще е базиран на новия чипсет Snapdragon 765G, който най-вероятно ще бъде комбиниран с 5G модем Snapdragon X52, предлагащ скорости при изтегляне до 3.7 гигабита в секунда (Gbps). Другата разкрита основна характеристика засяга размера на екрана, който ще е с диагонал 6.67 инча. В него ще има отвор с размер 4.38 мм в горния ляв ъгъл, в който ще е поставена двойна селфи камера.

Беше потвърдена и една интересна черта от дизайна, а именно, че стъкленият панел на гърба ще е с матова повърхност и металическа текстура. От споделените изображения се потвърждават още и слуховете за наличието на 64-мегапикселов сензор в основната камера - най-вероятно Sony IMX686. Той ще е в комбинация с още три сензора – 8MP, 5MP и 2MP.

Сред останалите отличителни черти е и наличието на четец на отпечатъци, който е вграден в бутона за включване. Батерията на устройството ще е с капацитет 4500 mAh, като ще се поддържа технология за бързо зареждане при 30W. Според компанията благодарение на това ще е възможно пълното ѝ зареждане в рамките на 60 минути. 

Източници: Weibo (1), (2), (3)

Оферти на деня