Ясни са цените на Samsung Galaxy S6 и Galaxy S6 edge в ред европейски страни

Ясни са цените на Samsung Galaxy S6 и Galaxy S6 edge в ред европейски страни

Продажбите на Samsung Galaxy S6 и Galaxy S6 edge ще започнат след месец и корейската компания вече започна да приема предварителни поръчки за смартфоните в редица европейски страни. Както очаквахме цената на смартфоните ще е по-висока от тази на Galaxy S5, а Galaxy S6 edge ще е по-скъп с около 150 евро. В Австрия продажбите ще започнат в средата на април на цени от 699 евро и 849 евро за версиите с 32GB вградена памет. В Англия цената започва от 550 паунда.

Във Финландия цените ще са съответно 699 евро (32GB), 829 евро (64GB) и 949 евро (128GB) за Galaxy S6 и 849 евро (32GB), 999 евро (64GB) и 1049 евро (128GB) за Galaxy S6 edge. Подобни са цените и в останалите европейски страни, така че очакваме да са подобни и тук. Началото на продажбите на повечето пазари е около 17 април или седмицата след Великден.

Източник: SammyHub

 • Вероятно през април. И цените на s6 32 GB е със 100 лв повече отколкото S5 16GB ако плавилно си спомням . @хрисчо [Quote]Е как така емаг вече го продават? А и го няма най-евтиния модел - S6- 32GB[/Quote] Има го .
  sgs_maniak
 • И не са само компонентите. Ами специализирания софтуер за работа с него? А и за научната работа отиват страшно много средства. Цената миже да падне едва след реализиране на определен брой продажби. Ето една извадка за Asus Zenfone 2 от статия тук в сайта : [Quote]Прогнозата на Asus е за доставката на над 17 милиона смартфона до края на годината, като печалба ще бъде реализирана при достигането на 12 милиона продажби в годишен план.[/Quote] Вижте за какво става дума. След 12 милиона продадени бройки ще има печалба.
  LegolasElf
 • Цената на компонентите е $200-$300, но нали трябва да се плащат заплати на хиляди служители участващи в направата на телефона, да пуснат някоя реклама, да си обезпечат гаранционния сервиз, естествено и да реализират печалба. Най-странното е, как почти всички продават с подобни надценки, а накрая излиза, че повечето компании дори не са на печалба.
  board
 • Колега, според теб какво означава "изчерпана наличност"? И ако обичаш внимавай с тона - не сме тук да се заяждаме ;)
  xpuc4o
 • Цената на топ електрониката не се определя от себестойността на продукта а от желанието ,възможностите и броя на топ гъзарите, който биха броили баснословна сума за да са от първите.Себестойността на един Айфон е от порядъка на 200-300$ и това не е тайна.Същото е и с топ андроидите.Така е и с модните дрешки и с какво ли не още.Просто търсенето определя цената.Затова като станат аутлет и цената им падне тройно, пак си ги правят и си ги продават.Е тогава да не са на загуба?!
  propov
 • Цените на свободна продажба са очакваните. Интересно е, че са обявили всички модификации, а с тези разлики в цените между тях ще падне едно чудене, ще ми стигне ли толкова памет или дам още 200лв... трябва ли ми извит дисплей за още 250лв ли не.. кой ли цвят да взема...
  board
 • Че ще го пуснат в емаг е ясно, просто дори и те не знаят кога. :D
  drimdiard
 • По скоро надписа трябва да е "Надявайте се" :D
  A4i
 • "Изчерпана наличност" звучи супер тъпо. Ако бяха сложили надпис "Очаквайте" щеше да е доста по- приятно.
  Shekinah
 • [Quote]Е как така емаг вече го продават? [/Quote] Е, къде точно видя, че вече го продават, ако може да ми кажеш?
  KOBRETI
 • Е как така емаг вече го продават? А и го няма най-евтиния модел - S6- 32GB
  xpuc4o
 • Най-скъпият вариант. http://www.emag.bg/mobilen-telefon-samsung-galaxy-s6-edge-128gb-cheren-sm-g925fzkfrom/pd/DXXX7MBBM/ И другите. http://www.emag.bg/mobilni-telefoni/samsung/filter/tip-telefon-f4949,smartphone-v-1393353/price,between-1500-and-2000/c
  buttman
 • [Quote]приготвяте 2500лв[/Quote] Това да не ти е прехваления айфон бре колега, още в началото обикновения телефон ще си е 1500 лева с ддс, до есента ще е под 1000, поне досега всички самсунги вървят така. Не виждам този да има различна съдва нищо че е с по здрави материали, щом го пускат на същата цена на пластмасата значи си струва отново толкова.
  Beчния
 • Тук виждам някакви примерни цени: S6 - http://www.emag.bg/mobilen-telefon-samsung-galaxy-s6-32gb-bjal-sm-g920fzwarom/pd/DMPP7MBBM/ S6 Edge - http://www.emag.bg/mobilen-telefon-samsung-galaxy-s6-edge-32gb-bjal-sm-g925fzwarom/pd/D8XX7MBBM/
  drimdiard
 • @Ванката Не знам . Това е мое предположение . Не съм служител в оператор. Всъщност s6 edge ще е по скъп а и дали ще го видим още отначало. На свободна зена за Европа по скъп с 150 евро а при опираторите с 150 - 200 лв. @board Нали от Samsung са обявили вече цени за Европа в евро и не би трябвало курса на долара да повлияе. Но по принцип да електрониката произведена в Азия се влияе от долара.
  sgs_maniak
 • Не знам къде ще е по-евтино, ама ако долара не спре да расте, ще страдаме много при покупка на нова джаджа.(вече се търгува на 1,85лв :( )
  board
 • Малко сметки : Цените за ЕС включват ДДС, а за УСА са без данък оборот. Имаме 700 евро с ДДС цена за ЕС. Това означава 583 евро без ДДС. 583 евро по днешният курс са $619. Което означава, че цената за УСА ще е по-ниска от миналогодишните $700/$750 , което е нереално. Може би пък цената в Европа ще е за първи път в историята по-ниска от тази за УСА.
  A4i
 • [Quote]Какъв долар бре колега цените са в евро[/Quote] Цените на продуктите произведени извън ЕС са пряко зависими от нивата на долара. Поради тази причина в момент цените на цялата електроника вървят бавно нагоре. И за това е нормално фагманите тази година да ни излязат по-скъпи, спрямо миналата, след като долара се е вдигнал с 30% за една година. Това не е свързано с S6, a ще засегна всички, малко или много.
  board
 • Смартфоните се произвеждат на партиди. Ако информацията за големият интерес е вярна, това означава, че първата партида вече е продадена. Така че ако сте фен, приготвяте 2500лв. и да сте първия при Ментел, когато го пуснат. Бъгав-не бъгав, това е решението. Иначе ще чакате допълнително месец, а през това време началната цена може дори да се вдигне, поради дефицита.
  A4i
 • Досега никой Андроид телефон не е успявал. Ако го пуснат с много висока цена, най-вероятно от 2-рия месец поне със 100лв ще го свалят, при липса на продажби. Аз бих изчакал 2 месеца за да си го взема. Щом от теленор и Айфона свалиха със по 100лв.. :)
  sladyrko