За маниаците на Siemens

За маниаците на Siemens
Всички телефони от тази престижна марка имат световна гаранция (15 месеца от датата на производство!). Това означава, че за да се отремонтира повредил се апарат, не е необходимо задължително да имате гаранционна карта. Оторизираният сервиз на Siemens за България - „Омнител”, ще го ремонтира БЕЗПЛАТНO.
Важното е да са спазени следните условия:
- телефонът да не е МОКРЕН,
- да няма механични повреди по него,
- да не са правени опити за ремонт,
- на етикета под батерията (задължително трябва да го има) в горния десен ъгъл има две букви или буква и цифра и те трябва да са в диапазона:
R1 до R0, RN, RD, S1 до края (R e 2003 г., а S е 2004 г., втората цифра или буква е месецът на производство). През април отпадат телефоните с код R1, през май - с код R2, и т. н.
При новите модели кодът може да е например 03W40, kоето означава 40-а седмица на 2003 г. (10 месец 2003 г.). От този момент започва 15-месечната световна гаранция.

”Във връзка с присъединяването ни към Европейския съюз и стандартизирането на гаранционните условия, в скоро време се очаква гаранционният период на всички мобилни телефони от марката Siemens да бъде 24 месеца (2 години)”, заявиха представители на „Омнител”.