Задават се още смартфони с fullHD дисплей през първата половина на 2013 г.

Задават се още смартфони с fullHD дисплей през първата половина на 2013 г.
Източници на DigiTimes потвърждават това, което вече е ясно - догодина смартфоните от висок клас задължително ще ползват дисплей с fullHD резолюция. Или поне моделите с Android. Информацията твърди, че през първата половина на годината все повече производители ще добавят 5" дисплеи с висока резолюция към своите топмодели - споменават се имената на Samsung, Sony Mobile, LG, Huawei и ZTE. Те ще последват примера на HTC и Sharp, които вече продават такива устройства. HTC разчита на панел от Japan Display (JDI), а Sharp ползва собствена продукция. Samsung и LG също ще заложат на свои панели, а Sony Mobile ще използва компонент от JDI, където е акционер. Другите производители ще могат да избират fullHD панели измежду доставчици като JDI, Sharp и LG.

http://www.digitimes.com/news/a20121212PD210.html

  • Не е сигурно дали ще харчат повече. Преди време гледах едно сравнение на дисплеите на телефоните от Galaxy S серията и едно от най-интересните неща беше, че дисплея на SGS1 харчи близо два пъти повече енергия спрямо SGS3, въпреки че е по-малък и с по-малка резолюция. Просто технологиите се развиват с толкова големи темпове, че изобщо не е задължително новите дисплеи да харчат повече, а особено новите AMOLED дисплеи е силно вероятно да харчат дори по-малко.
    board
  • Добри висококапацитивни батерии има , но струват примерно с $2 по-скъпо от обикновените. За потребителя $2 не е висока цена за допълнителни 1500mAh, но производителя цепи стотинката на две. Иначе FullHD екраните са супер. Бързо се свиква с хубавото. (woo) Има и технологии за ниска консумация на енергия na FullHD, като IGZO и WhiteMagic. :D
    A4i
  • еми ще измислят по-добри батерии :) ама надали ще хабят кой знае колко повече от сегашните...
    Loоper