Започна обновлението до iOS 14.2

Започна обновлението до iOS 14.2

Apple започва обновлението на съвместимите устройства до iOS 14.2. С него идват някои интересни и полезни новости. Сред тях са добавянето на Shazam в контролния център, ново управление за AirPlay 2, разширена поддръжка на функционалността интерком за HomePod и над 100 нови емоджита.

Сред новите емоджита са няколко нови такива на животни, хранителни продукти и версии в друг пол на съществуващи иконки. За потребителите с HomePod най-важното обновление е под формата на разширена поддръжка за опцията интерком. С iOS 14.2 вече в възможно предаването на съобщението от дома към iPhone или iPad. Освен това устройството може да се използва към звуковата система на Apple TV 4K.

iOS 14.2 бележи и първата сериозна система интеграция на Shazam след придобиването на компанията от Apple преди две години. Вече е възможно идентифицирането на песен с Shazam директно с пряк път до услугата в контролния панел.

Обновлението въвежда и преработено управление на музикалния плейбек в AirPlay 2, който е достъпен директно върху заключения екран или в контролния център. Освен всичко това са отстранени редица бъгове и проблеми.

Източник: Engadget