Започват продажбите на Huawei Watch GT 2 Pro в България

Започват продажбите на Huawei Watch GT 2 Pro в България

От днес на българския пазар може да се намери умният часовник Huawei Watch GT 2 Pro, който беше представен официално в началото на септември. Устройството се предлага в класически и спортен вариант, а конструкцията му е от титаниева сплав в комбинация с керамичен гръб. OLED дисплеят е с диагонал 1.39 инча и резолюция 454 x 454 пиксела, а освен това е покрит със сапфирено стъкло. Сред параметрите на устройството са чипсет Kirin A1, 32MB RAM и 4GB памет за файлове.

Часовникът може да проследява над 100 различни вида тренировки, включително плуване, ски, сноуборд и голф. Налична е възможност за обратно проследяване на преминатия маршрут. Часовникът разполага със системата TruSeen 4.0+ за отчитане на пулс, стрес и нива на кислород в кръвта. Той включва още вградени GPS и високоговорител, а това означава, че през него могат да бъдат провеждани разговори.

В софтуерно отношение е използвана LiteOS. Издръжливостта на батерията е до 14 дни при нормална употреба, 30 часа с активен GPS или 24 часа при възпроизвеждане на музика. Поддържа се технология за бързо зареждане, както и Qi технология за безжично зареждане. Watch GT 2 Pro ще се предлага от A1, Telenor, VIVACOM, Технополис, Техномаркет, Зора и дилърите на дистрибутора Polycomp на препоръчителна крайна цена от 579 лева.