Започват продажбите на Samsung Galaxy A9 (2018) в България

Малко повече от месец след представянето на Samsung Galaxy A9 (2018) устройството вече е достъпно и в България. От 27 ноември то ще влезе в магазинната мрежа на VIVACOM на цена от 31.98 лв. на месец или 679.98 лв. в комбинация с план Smart U в черно, синьо и розово (последните два цвята са с градиент). Сайтът на Telenor показва модела с надпис "Очаквайте скоро", а A1 вече го продава. Свободната цена без договор за клиенти на A1 е 1150 лв. (1300 лв. за останалите), а с план A1 One XL може да се закупи за 870 лв. в брой или 41 лв. на месец. Телефонът е наличен и в Mobile Shop.

Аксесоари за:

Устройството е първото от средния клас в портфолиото на Samsung, което предлага телефото камера с 2х оптично приближение. Тя е с резолюция 10МР и бленда F2.4. Основният сензор е с резолюция 24МР и бленда F1.7, а освен него откриваме още 8МР сензор с широкоъгълна оптика (F2.4) и 5MР сензор за нуждите на функцията Live Focus за осигуряване на боке ефект. Камерата за селфита е с резолюция 24МР и бленда F2.0, а към основната е добавена технологията Scene Optimizer, която познаваме от Galaxy Note9.

Смартфонът се предлага с 6GB RAM и има 128GB разширяема памет за файлове. Устройството разчита на осемядрен чипсет Snapdragon 660 и има батерия с капацитет 3800 mAh. Сред другите характеристики са 6.3” Super AMOLED дисплей с резолюция 2220х1080 пиксела, Android 8.0 Oreo, специален бутон за асистента Bixby и NFC с поддръжка за Samsung Pay.

 • Не знам какво доказване чакаш но Huawei са топ производител на всякаква техника от време оно. Има цели браншове където са планетарен хегемон. Определението "китайски смартфон" отдавна нито е обидно, нито е признак за лошо качество. Аз не мисля че китайците които предлагат смартфони на нормални цени са повлияли отрицателно на пазара. Точно обратното. Представете си ако ги нямаше алтернативите като Xiaomi или OnePlus, къде щяха да се сега цените на картела Samsung-Apple-LG-HTC.
  Cv3T0m1R
 • Не оспорвам казаното от теб-дори се присъединявам! Нямам как да избера(особено при една и съща цена-дори и в някои случаи по-висока)продукт на HUAWEI пред Samsung,или Apple. Не само заради цената при това! Мен лично копирането от дизайна на други производители при HUAWEI,ме дразни изключително много! Това на мен ми говори за липса на иновация още на ниво дизайн което за мен е много зле. И понеже спомена Mate 20 Pro,на мен той ми прилича на някакво уродливо копие което се е пръкнало между Samsung Note 9 и iPhone XS Max....точно както P серията миналата година копираше дизайна на iPhone X.... За разлика от тях Samsung поне си имат техен си дизайн,който не копира от друг производител! Колкото до цената на китаеца тази година-изобщо не се учудвам имайки предвид изключително агресивната рекламна кампания която водат... А това струва страшно много пари които трябва да се възстановят в последствие отнякъде...
  pretorianec
 • На кого му пука - единственото, което става от "Самсунг" е Ноте 9!
  Воден-дух
 • Да, моя грешка, прав си. Е ми който е там среден клас тогава, не ги следя особено.
  Ванката
 • [Quote]алтернативата в средния клас Mate 20 пред Galaxy A9[/Quote] Мейт 20 е с флагмански процесор, А9 не може да се сравнява с него.
  Вито
 • Че новият китайски мейт 20 про е - скъп от note 9... За мен най-добрият вариант е флагман от края на предходната година на цена около 1000 лв.
  Вито
 • Ванка, "китайското настъпление" е възможно точно заради полуделите нагоре цени- отваря се огромна ниша за запълване и това води до необосновано високи цени на всички телефони. Висшата лига( Епъл, Сами и Хуауей) продава статус, всички след тях продават пласебо :D:D:D И потребителите друсат ли, друсат...
  mobili
 • Очакванията бяха точно китайците да свалят цените на големите корпорации, а се случи точно обратното. Компании като Huawei в началото продаваха на човешки цени, навлязоха агресивно на ключовите пазари и вдигнаха също цените. Сега техните флагмани са дори по-скъпи от на доказаните компании, а за иновативност въобще не може и дума да става при никой. За това лично за себе си съм решил, да не си правя експерименти с китайски телефони на този етап, а да се придържам към доказаните производители. Така и така няма истинска конкуренция, която да сваля цените, но поне ще получавам това което дават и другите от доказан играч на същите пари. Няма сила на света, която да ме накара да избера Mate 20 Pro пред Note9 примерно :D , трябва да съм ненормален нещо, или алтернативата в средния клас Mate 20 пред Galaxy A9, както е в случая по тази тема. Парите са едни и същи все пак, в някои случаи дори на китайците са по-високи. Съжалявам, но така мисля аз. Всеки си има различен поглед над нещата. (yes)
  Ванката
 • Това е така безспорно....Високи цени ОК-ама въпроса е какво се предлага за тези високи цени? Времето на големите иновации явно отдавна отмина,а аз не съм много съгласен(както и много други хора сигурно)единственото оправдание за тези цени да бъде само фактора печалба... За мен точно този тип политика е ключов за рязката експанзия на китайците.
  pretorianec
 • Ами те си станаха почти като флагмани средния клас. Флагманите удариха двата бона, колко да струва високия среден клас?! Побъркаха се вече. Очакват свръх печалби не от продадените бройки, а от високите цени понеже им е ясно, че пазарът се сви много. Почти целият свят се оборудва със Смарт телефони, а цикълът на подмяна е между две и четири години. Малък е процента от хора, които си ги сменят веднъж годишно, пък камо ли на 6 месеца. Като добавим и китайското настъпление единственият вариант за печалба си остават високите цени.
  Ванката
 • 1150 лв. свободна цена за клиенти на А1 и 1300 лв. за останалите. Цените на телефоните наистина вече са извън контрол.
  chilko