Започват продажбите в България на слушалките Huawei FreeBuds 3

Започват продажбите в България на слушалките Huawei FreeBuds 3

Тази седмица на българския пазар ще се появят новите безжични слушалки Huawei FreeBuds 3, които бяха представени в началото на септември. Устройството използва новия чипсет Kirin A1, който според компанията е първият в света, който поддържа Bluetooth 5.1 и Bluetooth Low Energy 5.1. С едно зареждане слушалките могат да работят до 4 часа, но в специалния калъф за съхранение има батерия за общо 20 часа работа. Този калъф може да се зарежда и безжично - например чрез функцията в Mate 20 Pro и P30 Pro.

Чипът Kirin A1 позволява двуканална връзка на слушалките с източника на звук и според Huawei намалява закъснението с 30% до 190ms, а консумацията на енергия е с 50% по-ниска. Въпреки отворения дизайн на слушалките те са снабдени с технология за активно шумопотискане, което не се среща често при този тип продукти. Чрез приложение потребителите могат да изберат кои от околните звуци да достигат до тях и кои да бъдат блокирани.

Huawei FreeBuds 3 се предлагат в черно и бяло и ще са налични в магазините на Технополис, А1, Telenor и VIVACOM от началото на декември на препоръчителна цена от 349 лева.