Зареждане без кабел

Зареждане без кабел
Splashpower - компанията, която в края на миналата година обяви разработката на безжичен метод за зареждане с енергия на различни електронни устройства, ще демонстрира нови продукти по време на провеждащото се в Япония изложение CEATEC. Въпреки че точната технология се пази в тайна, принципът на действие е базиран на предаване на енергия чрез електромагнитната индукция, генерирана в специален миниатюрен приемник в зарежданото устройство, когато то се постави върху зареждащите устройства. Така напълно се избягват всякакви кабели, а тестовете са показали, че технологията не вреди по никакъв начин на магнитни носители и флаш карти. Според информация от компанията в момента се водят преговори с някои от големите производители на мобилни телефони за добавяне на приемници в произвежданите от тях устройства.
http://www.splashpower.com/

 • To4no tova mi trqq6e ..ve4e nqqma da makna zarqdni za GSMa i PDA-to :)) a moje li ako ima6 i samobrasna4ka i pda i gsm da gi stovari6 varhu tova kantar4e i da gi naredi6 ednovremenno vsi4ki i da se zarejdat :))))))))))))))))ili edno varhu drugo kato lego
  DefaultUser
 • toi 6te stava za vsqkakvi gsm-i To4no tova mi trqq6e ..ve4e nqqma da makna zarqdni za GSMa i PDA-to :))
  DefaultUser
 • na kartinkata e motorola v500 :) "... а тестовете са показали, че технологията не вреди по никакъв начин на магнитни носители като флаш и кредитни карти." Извинявам се, но тези магнитни носители тип флаш явно съм ги пропуснал като технология :)
  DefaultUser
 • toi 6te stava za vsqkakvi gsm-i
  Amilo™