Зарядното с вода PowerTrekk вече и в България

Зарядното с вода PowerTrekk вече и в България
Първото зарядно, което работи с вода - PowerTrekk, идва на българския пазар едновременно със световната си премиера само в седем държави. Шведската джаджа е за всички онези, които не искат да остават без енергия, докато са далеч от електрическата мрежа. Представлява портативно USB зарядно, което комбинира акумулаторна батерия с капацитет 1600 mAh и водородна горивна клетка (1000 mAh), чийто пълнител PowerPukk се активира само с лъжица вода. След това можете да го използвате с всеки уред, който се зарежда чрез USB - камера, мобилен телефон или GPS устройство.

За разлика от соларните зарядни устройства, тук електричеството се генерира бързо и не зависи от атмосферните условия, позицията на слънцето и други фактори. Специалните пълнители за устройството се продават по три в комплект, а горивната клетка на PowerTrekk е напълно пасивна система, която превръща водорода в електричество чрез безопасен и контролиран химичен процес, единственият вторичен продукт от който е водна пара. PowerTrekk и пълнителите могат да бъдат внасяни на борда на самолет, а цената им в България е съответно 389 лв. и 10 лв.

http://www.powertrekk.com

 • А тия пълнители сигурно се сменят на 2-3 зареждания.
  BANANA_18
 • 400 кинта за бързовар са много.
  edin
 • Божеее,тези благинки там ли ще ги сипваш:D:D(beer)(beer)(beer)(beer)(beer)
  rado243
 • Хубаво е китайците да поставят горивна клетка с етанол. Така ще се зарежда с водка, джин и други спиртни напитки. :P
  A4i
 • Те(братята китайци) да вземат да го преработят за автомобили;)
  rado243
 • Новината за мен е много интересна. За сега самото устройство е скъпо, както и зареждането. Е, с времето ще поевтинее, вероятно...На този етап едно качествено, соларно зарядно за половината от цената на това, е за предпочитане....
  afficionado
 • Ще паднат споко братята китайци ще се погрижат :D
  sepiko