Защита от злоупотреба чрез разпознаване на ириса

Защита от злоупотреба чрез разпознаване на ириса
Пръстовите отпечатъци са толкова широко разпространена идея за идентификация, че направо са банални. Японската фирма Oki обаче предлага нов начин за повишаване сигурността на телефона ви. От компанията са разработили система за разпознаване на ириса на окото, което е единствената уникална част от човешкия организъм и фалшифицирането му е трудно. За да използвате приложението, е необходимо да имате камера на телефона си. Как иначе софтуерът ще "види" окото ви? Тестовете до момента показват 99,99% точност, като приложението прави разлика дори между истинско око или заснето. Освен това софтуерът е тестван и работи с повечето телефони на пазара. В момента не е ясно колко ще струва по-високата сигурност на телефона ви, но това може да стане ясно през март 2007 г., когато можем да очакваме приложението на пазара.

 • tva sa gluposti.
  aqua_cool
 • ehaaaaa za edin telefon 4ak do mafiata se stigna:))))te horata za narkotici se izbivat za milioni dolari-nii tuka nqkakvi si nokii:)))))))))
  Aleksei
 • Едва ли обикновените джебчии по улиците ще тръгнат да убиват хора и да им вадят очите само заради един телефон.Трябва да си много важна клечка и да те е погнала най-малко мафията.Освен това ако не знаят за тази защита ти ще имаш предостатъчно време да избягаш.
  Леонард
 • Те ако са ти хвърлили мерак на телефона - окото ти ще изкарат и пак ще го ползват .
  centur