Заводите на Foxconn в Китай са затворени до 10 февруари

Заводите на Foxconn в Китай са затворени до 10 февруари

Наскоро се появиха индикации, че производството на смартфоните, а и други устройства на Apple, може да бъде засегнато от разпространението на новия коронавирус, а сега изглежда получаваме и потвърждение за това. Според информация от източници на Reuters и Bloomberg Foxconn е спряла производството в почти всичките си фабрики в Китай до 10 февруари.

Компанията е сред най-големите подизпълнители на Apple и това почти със сигурност ще се отрази на доставките на устройства, особено ако спирането бъде удължено и след посочената дата. Досега влиянието върху крайната продукция е сравнително ограничено, като недостигът може да бъде компенсиран от съоръженията на Foxconn в страни като Индия, Виетнам и Мексико. Освен това изоставането може да бъде наваксано с извънредна работа след възстановяване на дейностите в Китай.

По данни на Bloomberg се очаква всички основни производители в страната да възобновят дейност на 10 февруари, но е възможно това да се промени с решение на властите в страната. Това, разбира се, зависи от разпространението на епидемията.

Междувременно магазините на Apple в Китай са затворени до 9 февруари, а анализаторът Минг-Чи Куо предрича до 10% спад в доставките на iPhone. Припомняме, че миналата седмица от Foxconn заявиха, че доставките на смартфони няма да намалеят, като са предприети необходимите мерки за изпълняване на поетите задължение. Изглежда обаче бързото разпространение на новия вирус може да осуети до някаква степен плановете на всички.

Източници: Reuters, Bloomberg

  • Трудно ще се въстанови Китай от тая ръчна
    tony66