ZTE подобрява технологията си за вградена под дисплея камера

ZTE подобрява технологията си за вградена под дисплея камера

Едно от нововъведенията в сектора на смартфоните през изминалата година беше появата на първия модел с вградена под дисплея селфи камера. По този начин се премахва необходимостта от отвори, прорези или подвижни механизми.

Първият телефон, който използва новото решение, е ZTE Axon 20, но очаквано резултатът не беше добър. Сега, по време на Мобилния конгрес в Шанхай, компанията демонстрира второто поколение на технологията.

Постигнати са някои подобрения, включително с увеличаване на гъстотата на пикселите в зоната над камерата. Тя вече е 400 пиксела на инч или двойно повече спрямо предходното решение. Панелът също така поддържа максимална честота на опресняване до 120 херца. Засега от компанията не споделят изображения, заснети с новото решение.

ZTE показа и новия си 3D светлинен сензор, който дава сериозно подобрение при лицевото разпознаване. Технологията може да бъде използвана и за мобилен гейминг с добавена реалност. Сензорът може да измерва инфрачервена светлина, приблизителна температура на повърхности и т.н.

Източници: Weibo (1), (2), (3)