DXOMARK с очаквано нисък резултат за селфи камерата на ZTE Axon 20 5G

DXOMARK с очаквано нисък резултат за селфи камерата на ZTE Axon 20 5G

Миналата година ZTE представи първия в света смартфон с вградена под дисплея селфи камера, Axon 20 5G. Отзивите за качеството на тази камера обаче не бяха особено добри. Сега и експертите от DXOMARK споделят резултатите от тестовете си, а те също показват, че камерата не се справя адекватно.

Общият резултат, който получава селфи камерата на устройството, е 26 точки (10 точки за снимки и 51 точки за видео). Това е и вторият най-нисък резултат даван някога от организацията. При снимките се забелязват високи нива на шум, неестествени тонове на кожата, нисък динамичен обхват и като цяло проблеми с цветовете.

Портретните кадри също не са с добро качество, като и тук се отчитат ниски нива на детайлите. При снимането на видео се забелязват същите недостатъци като при статичните кадри. Тук обаче има и лоша стабилизация и артефакти при ограничена светлина.

Разбира се, слабите резултати донякъде са очаквани, тъй като това е първото поколение на технологията. Тази година от друга страна би трябвало да видим още модели с подобни решения, а и, надяваме се, доста по-адекватно качество. Най-голямото предизвикателство тук е достигането на достатъчно светлина до сензора.

Източник: DXOMARK