Logitech Illuminated Keyboard

Logitech Illuminated Keyboard
Иновациите при компютърните клавиатури не се случват кой знае колко често, така че, когато се появи такава, със сигурност може да грабне вниманието ни. Особено, ако е полезна и идва от реномиран производител като Logitech, който е известен с гамата си от висококачествени компютърни аксесоари. Става дума за подсветката на клавишите - екстра, която е полезна не само на геймърите, но и за потребителите търсещи по-удобен начин за компютърна комуникация или въвеждане на текст. Ако работите в слабоосветени условия, клавиатура с осветени бутони може значително да ви улесни, особено, ако от време навреме предпочитате да поглеждате какво натискате. Logitech Illuminated Keyboard предлага точно това, което подсказва името й, но в комбинация със стилен дизайн, бутони с нисък профил, вградена подложка за ръце и клавиши за контрол на различни мултимедийни функции и бърз достъп до предпочитани приложения. В модела няма да откриете екстри като допълнителни USB портове, безжични възможности, скрол бутони и т.н., но и без тях той е достатъчно атрактивен и разполага с технологии, които са в състояние да ви спечелят веднага след като поставите ръце върху него.

Видео галерия

Апарат и управление

Устройството има професионален вид, благодарение на минималистичния си дизайн и изключително тънък профил - едва 9,3 мм. Клавиатурата е черна, а по обиколката й преминава прозрачна пластмасова лента, която е чисто и просто дизайнерско решение, тъй като няма някаква специална функция. Подложката за ръце е покрита с мек на допир материал, благодарение на който ръцете не могат да се плъзнат лесно. В долната част на клавиатурата има две крачета за промяна ъгъла на наклона й в зависимост от индивидуалните предпочитания. Бутоните са снабдени с подсветка, която е малко по-особена. За разлика от други решения, при които светлината излиза около бутоните (определено безполезно), тук символите в отделните бутони са изрязани с лазер и след това покрити с прозрачен материал и практика светят само те. Добавен е и отделен бутон, с който може да регулирате яркостта на светене (3 степени) или напълно да изключите светлината.

Подобно на клавиатурите от по-висок клас на Logitech, и тук в конструкцията на бутоните е ползвана технологията PerfectStroke, която гарантира плавното им и изключително безшумно движение, като комбинира предимствата на традиционните (по-голям ход) и лаптоп клавиатурите (бърза и безшумна реакция). Всеки бутон има 3,2 мм ход, което според Logitech е с 50% по-голям ход в сравнение с клавиатурите за лаптоп, така че натискането им е много по-комфортно. Едва ли ще усетите разлика, ако случайно не уцелите центъра на някой бутон - специалния механизъм в основата им разпределя натиска равномерно и всеки път резултатът е отличен. Писането с клавиатурата лесно може да се превърне в удоволствие, особено ако досега сте ползвали модел с класически бутони. Устройството е напълно plug-and-play - включвате го в свободен USB порт на компютъра си и веднага става готово за работа. Ако искате обаче да асоциирате предпочитани приложения или функции (12 на брой) ще се наложи да инсталирате софтуера SetPoint на Logitech.

Както може да видите на снимките в подредбата на бутоните има някои промени. Над цифровия блок се намират 4 бутона за управление на подсветката и силата на звука, като и за изключване на последния. Бутонът за изтриване е с удвоен размер, а този за вмъкване е разположен над него. Прави впечатление и намаленият размер на левия Shift. За активиране на допълнителните функции на някои от клавишите в добавен Fn бутон, който трябва да бъде натиснат едновременно с тях. Още нещо - в реда с функционални бутони в горната част светят само символите на Logitech, но не и означенията F1-F12.

Обзор

В заключение Logitech Illuminated keyboard е изключително удобна и стилна клавиатура и не на последно място - високотехнологична. Системата PerfectStroke осигурява оптимален и безшумен ход на нископрофилните бутони, подсветката им ще ви помогне, когато работите на тъмно, а интегрираната подложка за ръце помага за по-добрата ергономичност. Допълнителните възможности за бърз достъп до предпочитани функции и приложения също осигуряват допълнително удобство. Изработката е на ниво, както може да се очаква от продукт на Logitech в този ценови клас. Единствените ни забележки са свързана с факта, че за връзка с компютър клавиатурата разчита на USB връзка, а не на безжична, както и с липсата на подсветка на функционалните F бутони. Разбира се бихме желали и цената да е по-ниска, но за качеството винаги се плаща.

  • Неподходяща музика в ревюто към клипа!
    al-ien4
  • (yes)strk Все пак не са Logitec Japan, а Logitech нали се сещаш
    ID™ Xenium