Microsoft Sculpt Touch Mouse

Microsoft Sculpt Touch Mouse
Ако сте по-консервативно настроени или търсите по-ергономично преживяване в движение от това, което предоставя мишката Wedge, Microsoft има друго предложение. Това е мишката Sculpt Touch, която във функционално отношение е почти идентична с модела Wedge, но има някои разлики. Устройството отново разчита на Bluetooth за връзка с продукти с Windows, Android или Mac OS и използва технологията BlueTrack за работа върху всякакви повърхности.

Видео галерия

Апарат и управление

Първата отличителна черта е формата, която е по-традиционна и е позната на всички. Заобленият корпус е удобен за хващане с двете ръце и на практика не е толкова малък, че да предизвика дискомфорт при по-продължителна употреба. Страничните повърхности са покрити с гумирана материя за по-удобно захващане, а върху долната страна откриваме два бутона - единият служи за включване, а другият е от полза при сдвояване с други устройства. Мишката използва две AA батерии, които според Microsoft стигат за 9 месеца работа. Нямаше как да изпробваме това твърдение, затова ще се доверим на думите на компанията.

Връзката с тестовия таблет Samsung с Windows 8 премина безпроблемно и за секунди мишката беше готова за работа. Разполага с три хардуерни бутона, като средният всъщност е сензорна лента, която поддържа четирипосочно превъртане, подобно на това в Wedge Mouse. Конфигурирането на функцията на всеки бутон може да стане през приложението, достъпно в сайта на Microsoft, като опциите са много и включват създаване на макроси, отделни настройки за приложения и други. Има и възможност за контрол на четирите типа поддържани жестове - хоризонтално и вертикално превъртане и хоризонтално и вертикално засилване (flick) за по-бързо преминаване през съдържанието, като те могат да се изключат или да се контролира скоростта им. В допълнение вибрацията, която съпровожда всеки жест върху сензорната лента, може да се изключи.

Обзор

Подобно на Wedge Mouse и тук е в сила констатацията, че сензорната лента не може да се ползва за повече жестове, но това е разбираемо заради още по-малките й размери. Мишката Microsoft Sculpt Touch е солиден продукт, който ще допадне на търсещите по-ергономичен мобилен аксесоар за по-висока продуктивност. Предлага много опции за персонализиране и дълъг живот на батерията, работи с много устройства и е на по-достъпна цена в сравнение с Wedge Mouse - очакваме я за около 35 евро.