Samsung M3510 Beat

Samsung M3510 Beat
Неотдавна Samsung стартира нова серия музикални телефони, обединени под името Beat, първите представители от която са M3510 и M3200. Моделите са изработени в двете най-популярни мобилни форми - моноблок и сгъваем, и са предназначени за потребителите, които държат на удобството да слушат качествена музика в движение. В ръцете ни попадна един от представителите на музикалната серия и ние ще опитаме да споделим впечатленията си от него.
В модела М3510 Beat е наблегнато на възможностите за възпроизвеждане на звук, които са съчетани с ултратънък дизайн, като не на последно място е и изгодната цена. Откриваме и няколко интересни екстри, които отсъстват при основните му конкуренти в този клас, но за това ще стане дума по-късно. Това е първият музикален телефон на Samsung, изработен във формата на моноблок, колкото и изненадващо да звучи това. Не че компанията няма и други телефони с подобна форма, които могат да се ползват за слушане на музика, напротив, но тук тя се е опитала да синтезира опита си в телефон, създаден специално за това.

Видео галерия

Апарат и управление

Ултратънък (с дебелина едва 9,9 мм и тегло 68 г), М3510 Beat е снабден с QVGA дисплей с диагонал 2", способен да изобрази до 16М цвята. Компактните размери и тегло правят работата с телефона удобна и е много вероятно той да "лепне" за ръката ви. Музикалната насоченост се подсказва от трите допълнителни бутона, разположени точно под дисплея, които служат за стартиране на плеъра и за контрол на възпроизвеждането. Върху дясната страна има още един специален бутон, който води до музикалното меню или зарежда предварително конфигуриран онлайн музикален магазин при продължително натискане. Върху лявата са поставени още бутони, които се ползват за регулиране на силата на звука. Върху горната страна има още едно потвърждение за музикалните гени на М3510 Beat - там се намира 3.5 мм аудиоизход, в който могат да се включат стандартни слушалки. Върху задната страна откриваме камерата с резолюция 2 мегапиксела. Телефонът е в състояние да работи с трибандови GSM/EDGE мрежи.

Мултимедия, игри и приложения

В основата на устройството са мултимедийните му възможности. Музикалният плеър поддържа възпроизвеждането MP3, AAC и WMA файлове, а за качеството на звука се грижи технологията DNSe (Digital Natural Sound engine). Тя осигурява по-добре и естествено звучаща музика и в зависимост от жанра на музиката може да моделира звука така, че да създаде реалистично 3D представяне. Не знаете името на изпълнителя и на песента, която сте дочули на улицата? Няма проблеми, тъй като в Samsung М3510 Beat е добавена технологията на Shazam за разпознаване на музика. Телефонът ще запише няколко секунди от песента, ще анализира откъса и ще прати резултата до специален сървър. Той на свой ред ще сравни данните със своята база данни и ако открие съвпадение, ще върне търсената информация. Всичко това става за броени секунди. Функцията работи и с вграденото FM радио. Имате и възможност да записвате от него.
Музикалният плеър може да бъде управляван и по още един начин - чрез жестове. Това е благодарение на добавения сензор в телефона. За да използвате екстрата, трябва да натиснете и задържите бутон Play и да направите съответния жест - например с движение надясно ще пуснете песента отначало или ще преминете към следващата песен, и т.н. Освен с жестове, плеърът може да бъде управляван и чрез потупване върху дисплея - например, ако телефонът е оставен някъде до вас и потупате два пъти върху дисплея, ще поставите на пауза плеъра или ако е бил спрян, ще възобновите възпроизвеждането. Сензорът за движение намира приложения и в игрите, които са предварително инсталирани в телефона. Друго негово приложение е спирането на звука на входящите разговори - като обърнете телефона с лице надолу. Иначе с един заряд на батерията можете да слушате музика в продължение на до 19 часа.

Памет, софтуер и връзки

Samsung М3510 Beat предлага още web браузер (Access Net Front 3.4), диктофон, конвертор на мерни единици и валути, световен часовник, редактор на изображения, таймер, e-mail клиент, хронометър и телефонен указател с капацитет 1000 записа. Вградената памет е около 40МВ, а за допълнителна има microSD слот, който е разположен под задния капак. За щастие не е нужно свалянето на батерията за смяна на картата. Откриваме и още две интересни функции. С едната бързо може да бъде изпратено SOS съобщение на предварително зададен номер, а другата позволява по-лесното откриване на изгубен или откраднат телефон. Благодарение на нея, при поставяне на чужда SIM карта телефонът изпраща съобщения с номера на новата карта на два предварително посочени номера.

Обзор

Ако търсите функционален, компактен и достъпен музикален телефон, Samsung М3510 Beat със сигурност е едно от предложенията, на които да обърнете внимание. Той не е лишен от недостатъци (например липсата на 3G), но на фона на цената сме готови да му простим.