5 нови експериментални приложения от Google, свързани с Digital Wellbeing

5 нови експериментални приложения от Google, свързани с Digital Wellbeing

С Android 9 Pie Google въведе функционалността Digital Wellbeing, която скоро ще е задължителна за всички производители на смартфони. Чрез него потребителите могат да следят и контролират времето, което прекарват в различните приложения в телефона си. Сега компанията експериментира с нови добавки в това направление, които са достъпни като отделни приложения.

Първата програма се нарича „Unlock Clock“ и представлява активен тапет за смартфона, в който ще се визуализират броя отключвания на телефона. По този начин потребителите ще могат да получат представа колко често използват смартфона си. Второто приложение се нарича „Post Box“ и работи като разпределител на известия. Вместо да получавате всички в момента на появата им, те ще бъдат поднасяни на четири порции през деня. Това би трябвало да ограничи разсейването, което се причинява от постоянния наплив от известия.

„We Flip“ е предназначена за групови срещи, като смартфоните на участниците в тях се свързват и след избиране на съответната опция се стартира нова сесия. Приложението следи кой поглежда към телефона си, а сесията приключва, когато някой отключи устройството си. След това всеки може да види съответните статистически данни. „Desert Island“ разполага със собствен интерфейс, който се показва вместо този на устройството и съдържа само най-необходимите приложения. Потребителите могат да настроят достъпните приложения, а предизвикателството е да издържат в този режим в продължение на 24 часа.

Последното приложение се нарича „Morph” и адаптира телефона да предоставя бърз достъп до приложенията, от които имате нужда в зависимост от това, което правите. Чрез него можете да създавате дейности като например "работа" и "тренировка" и да определяте до кои програми да имате бърз достъп в тези случаи.

Източници: Android PoliceGoogle

Оферти на деня