Huawei Band 4 е с цветен дисплей и се зарежда директно от USB порт

Huawei Band 4 е с цветен дисплей и се зарежда директно от USB порт

Huawei представи официално новата си фитнес гривна – Huawei Band 4, която до голяма степен прилича на анонсираната наскоро Honor Band 5i, но с тънък продълговат бутон за управление. Band 4 разполага с цветен 2.5D TFT дисплей с резолюция 160 x 80 пиксела, на който се възпроизвежда разнообразна информация като час, дата, известия, фитнес данни от сензорите и др.

Гривната разполага с вграден сензор за отчитане на сърдечния ритъм и може да проследява различни дейности, включително ходене, тичане и колоездене. Моделът е базиран на микропроцесора Apollo 3, а сред възможностите му е и проследяването на качеството на съня. Гривната е водоустойчива и може да издържа на потапяне до дълбочина от 50 метра, а свързаността със смартфон се осъществява чрез Bluetooth 4.2. Издръжливостта на батерията, която е с капацитет 91 mAh, е между 7 и 9 дни, а зареждането става директно от стандартен USB порт.

Honor Band 4 ще е достъпна в черен, розов и червен цвят, като вече е налична в Индонезия и Тайланд, а от първи ноември и в Китай, където ще струва 199 юана (25 евро). Междувременно устройството се появи и у нас на премиерата на Huawei Watch GT 2, така че очакваме скоро да е достъпно за покупка и тук.

Източник: Huawei

Оферти на деня