500 000 клиенти на "М-Тел" използват смартфони

500 000 клиенти на
Най-използваните от потребителите на "М-Тел" мобилни операционни системи са Symbian, Android и iOS. Това показват данни на телекома, който към март отчита 500 000 активирани умни телефони в мрежата си. Компанията се надява скоро всеки трети неин клиент да е със смартфон и това вероятно няма да е много далеч във времето, тъй като тенденцията е за ръст на смартфоните за сметка на обикновените телефони. През миналия месец Symbian се радва на завидния пазарен дял от 60% в мрежата на "М-Тел", а на Android се падат 20%. Платформата на Google е имала дял от 8% преди година. При iPhone ръстът в потреблението е със 120% за година и iOS вече има 11% пазарен дял. През първото тримесечие на тази година делът на смартфони от всички продадени телефони е близо 30%, допълва телекомът.

 • Скоро това ще е целия брой потребители в мтел :) или почти...
  ivan_7
 • В тези 500 000 смартфона сигурно са включени модели като N73, реално много хора нямат нужда от никакви андроиди и т.н., а ползват даден смартфон, заради дизайн или някоя и друга функция в + от обикновените телефони, а не защото умират да са в крак с новите технологии.
  shpekleki
 • Много ми е интересно аз като какъв се броя. Имам Прима и я слагам в 4 различни телефона, два от които са Milestone и Nokia 6290. Най-често обаче стои в една евтина моторолка. Доста fuzzy статистика е това...
  Sage
 • Според мен най-продаваните смартфони са Nokia 5800, HTC Wildfire/s и SE Xperia mini :)
  Обективният
 • Може и да не работиш в Мтел /забележи как изписвам името на оператора, а не както ти изписваш другите два оператора/, но никак не си личи. По-скоро като ти видя написаното /поста ти/ почти винаги 100% е в благослава на любия оператор. Дали не ти липса обективност колега? Да не се разсърдиш. Просто си погледни мненията. Аз не ползвам Виваком и не ги плюя, защото няма за какво, реално нашите ползват техния нет и честно казано не съм доволен, но това не значи, че са лош оператор. Ползвам обаче услугите и на любимия ти Мтел и честно казано не съм очарован, преди време си запазих договора заради усилията на един съфорумец, но сега отново идва юни месец и договора отива в кофата за боклук. Към Глобул също имам своите забележки, най-вече по отношение на офертите, но това е друга тема. Та така ........
  Jul 72
 • 500 000 са супер малко(от 8 милиона българи :D).Ако 60% са Symbian толкова по-зле за Мтел -не предлагат достатъчно добри оферти за ъпгрейт,съотвено имат по-малко печелба(от мобилни интернет пакети),защото каквото и да си говорим Android/iOS предлагат доста повече онлайн възможности(повече трафик). Стига сте се джафкали кой оператор е по-добър - всички са ЕДНАКВИ. В този форум или за операторите ще се карате или за това че Apple са най-велики.Нека намерим нова тема са спор. :D :D :D
  mchalakov
 • Какви са тези глупости и какво значение има? И аз мога още утре да си платя цялата цена на телефона обаче са ми пуснали лизинг. От друга страна те самите не ти дават право да си купиш телефона. Трябва да е на лизинг, плащаш първата вноска и след това можеш да го изплатиш на един път. Честно не я разбирам тази политика.
  Пинокио
 • Пак казвам - клиентите са най-важни. Мизерни са оператори, не клиенти!
  Мартин Иванов
 • 500 000 ok.Но това са само закупени от мтел апарати или!?
  engadget
 • Както едните скачат, така и другите. Пуснали са инфо, че имат 500 000 абоната със смартфони и веднага едните почнаха да оплюват. Е това какво е? Не е ли селяния?
  BBMan
 • искаш да кажеш че ако си абонат на друг оператор различен от мтел си мизерник така ли
  purko1
 • За съжаление, не работя в М-тел. Мое и твое, де. Но ако беше следил форума, щеше да знаеш защо ги наричам бедни. Те са си точно такива. Оператора, не клиентите. Те са най-важното за всеки един оператор, или поне би трябвало да са !
  Мартин Иванов
 • [Quote]А другите са пропуснали да си спрат картата преди да им се е подновил автоматично договора...[/Quote] Ами то договора им става безсрочен ама там останаха повечето стари-БОГАТИ аборигени дето като стигнат до брега на океана казват "аууу,това е края на света,земята е плоска" за тях всичко започва и свършва с ментел:D:D:D:D:D:D
  rado243
 • Погледнете се бре,човек само да ви покаже пръст и вие скачате като глудница улични помияри:D:D:D "простак',"бедния оператор" и т. н. Малеййй,то човек да не каже нещо,май нещо ви зомбират там:D:D:D:D сигурно ви пускат специални вълни по мтелската мрежа:D:D:D:D Пълни зомбита нямащи връзка с главния мозък(no)(no)(no)
  rado243
 • Добре, повярвах ти... Добре, че Грабул има мноого абонати. Грабул са страхотни на хартия само обаче. Виваком още по-зле, колкото и да хвалите платени драскачи на [u]бедния[/u] оператор. Всеки си избира сам оператора, няма нужда от специални хора на Виваком за да си избере план !
  Мартин Иванов
 • Ти някоя друга дума освен 'стъкмистика' знаеш ли? Това са официални данни. Простак! :D
  Обективният
 • [Quote]инвестор.бг пишеше.....[/Quote](woo) КОобективния,от сайтчето ти дето взимаш тез стъкмистики, рекламите свързани с телекомуникации 10% глобул-90% мтел и нито една на вива:D:D:D:D:D:D МНОГО ОБЕКТИВНО:P
  rado243
 • Аз не знам как на Мтел са им останали все още толкова абонати изобщо :D С тия куци абонаментни планове единственото, което задържа хората при тях е просто, че голяма част от тях са с предплатени карти :D А другите са пропуснали да си спрат картата преди да им се е подновил автоматично договора...
  iWolff
 • Лично аз не очаквах толкова голям дял на Симбиян и както ти каза, това най-вероятно са Нокия 5800, защото в момента Андроид е на много по-достъпна цена от Нокия.
  Обективният
 • Ако Обективния е прав, абонатите с мобилен нет са около 200 000, което показва, че предположенията са ми много правилни (yes) На Nokia 5800 много неща вървят, но въпроса е колко потребители го ползват реално и какво е потребителското изживяване. Не случайно поради тази причина пазарния им дял се срина, последната година имат чудовищни загуби и в крайна сметка я изоставиха тази операционна система.
  milen888