6.1-инчовият iPhone ще се забави, а поддържката на Apple Pencil е отпаднала

Известният анализатор Минг-Чи Куо е на мнение, че Apple ще пусне в началото на септември само двата нови модела iPhone с OLED дисплеи. Позовавайки се на източници от индустрията, той е на мнение, че по-евтиният вариант на iPhone с 6.1-инчов LCD панел ще се появи на пазара малко по-късно. Куо обаче не уточнява точното забавяне на тази модификация.

В своята прогноза анализаторът също така уточнява, че 6.1- и 6.5-инчовите iPhone ще се предлагат и като двусимови устройства в отделни региони, докато най-малкият модел с 5.8-инчов панел ще има слот за SIM карта и eSIM, но за момента не е ясно дали eSIM функционалността ще е активна.

И трите вариации на iPhone за годината ще са с процесор A12. Анализаторът също така счита, че слуховете за поддръжка на стилуса Apple Pencil няма да се покрият с реалностите. Куо счита, че поне за момента Apple Pencil не предлага достатъчно добро потребителско преживяване на iPhone и именно поради това в Купертино са решили да спестят тази функционалност в тазгодишните си модели.

Източник: 9to5mac