А1 ще предлага Motorola Razr съвсем скоро

При европейското представяне на новата версия на Motorola Razr споменахме, че устройството ще се предлага и в България, но тъй като ползва eSIM засега може да се появи единствено в предложенията A1. Днес компанията потвърди това, като заяви, че в средата на февруари ще отвори предварителните поръчки за устройството през своя електронен магазин. Заявилите смартфона ще получат и специален калъф от естествена кожа.

Новото издание на Motorola Razr ще бъде първото устройство със сгъваем дисплей в портфолиото на А1, но не и първото с eSIM, защото от есента на миналата година компанията поддържа технологията в iPhone. През тази година очакваме да видим повече телефони със сгъваеми дисплеи, както и повече устройства с eSIM възможности на мястото на традиционните SIM карти. Засега не знаем цената, на която A1 ще предложи Razr, но очакваме известна субсидия в комбинация с мобилен план.

Устройството предлага Flex View pOLED дисплей с диагонал 6.2” и резолюция 2142х876 (21:9) пиксела, който се сгъва вертикално. По този начин в сгънато състояние се получава компактна форма, а при отваряне устройството се превръща в нормален смартфон. Отвън под 3D стъкло Gorilla Glass има и втори 2.69” OLED сензорен дисплей с резолюция 800х600 пиксела за достъп до нотификации, заснемане на селфита и др.

Най-впечатляващото при устройството е почти пълната липса на луфт между двете части на панела в затворено състояние за разлика от Samsung Galaxy Fold или Huawei Mate X, което е постигнато чрез прибиране на сгъвката в корпуса. В разгънато състояние не се вижда мястото на сгъване, както е при Galaxy Fold например. Телефонът ползва чипсет Snapdragon 710 и има 6GB RAM и 128GB памет за файлове, а батерията с капацитет 2510 mAh поддържа зареждане при 15W.

Motorola Razr има две камери – вътрешна 5MP (f/2.0) и външна 16MP (Sony IMX517, f/1.7) с поддръжка на EIS и с нощен режим Night Vision. Сред останалите особености на телефона откриваме NFC, капацитивен сензор за отпечатъци в бутона под екрана, нано покритие срещу водни пръски, 4 микрофона, USB 3.0 Type-C порт и Android 9 Pie.