Motorola Razr идва в Европа през декември за 1599 евро

Motorola Razr идва в Европа през декември за 1599 евро

Миналата седмица Motorola официално разкри всички подробности около новото издание на легендарния модел Razr, което ползва сгъваем дисплей и ще се появи на пазара в САЩ в началото на януари. Днес на специално събитие в Лондон научихме и детайлите около европейската премиера на модела. И така, предварителните поръчки в избрани пазари от нашия континент (Обединеното кралство, Италия, Северните страни) ще започнат също през декември, а продажбите ще стартират през януари. Цената е 1599 евро.

Българските потребители също ще имат възможност да се сдобият с телефона, а страната ни ще е сред първите, в които ще се предлага. Новият Razr може да се появи у нас още през декември, но засега не знаем на каква цена. Тя зависи от субсидията на мобилните оператори, които ще го продават. И тъй като смартфонът работи с eSIM карта, това означава, че най-вероятно ще се предлага само от A1, която засега единствена в България поддържа тази технология.

Новият Motorola Razr има дизайн, който напомня на своя славен предшественик, но постига това с модерен хардуер. При отваряне на устройството посреща Flex View pOLED дисплей с диагонал 6.2” и резолюция 2142х876 (21:9) пиксела, който за разлика от моделите на Samsung и Huawei се сгъва вертикално. По този начин в сгънато състояние се получава компактна форма (72 x 94 x 14 мм), а при отваряне устройството се превръща в нормален смартфон (72 x 172 x 6.6 мм).

Отвън под 3D стъкло Gorilla Glass има и втори 2.69” Quick View OLED сензорен дисплей с резолюция 800х600 (4:3) пиксела за достъп до нотификации, заснемане на селфита, възпроизвеждане на музика, ползване на Google Assistant и др. При отваряне или затваряне на устройството съдържанието се прехвърля автоматично към другия дисплей. Най-впечатляващото при устройството е почти пълната липса на луфт между двете части на панела в затворено състояние за разлика от Samsung Galaxy Fold или Huawei Mate X, което е постигнато чрез прибиране на сгъвката в корпуса.

Телефонът ползва чипсет Snapdragon 710 и има 6GB RAM и 128GB памет за файлове, а батерията с капацитет 2510 mAh поддържа зареждане при 15W. Motorola Razr има две камери – вътрешна 5MP (f/2.0) и външна 16MP (Sony IMX517, f/1.7) с поддръжка на EIS и с нощен режим Night Vision. И двете камери поддържат лицево разпознаване. Сред останалите особености на телефона откриваме NFC, капацитивен сензор за отпечатъци в бутона за включване, нано покритие срещу водни пръски, 4 микрофона, USB 3.0 Type-C порт и Android 9 Pie. В комплекта влизат и USB-C слушалки с технология на Denon Audio.

Оферти на деня