A1 започва да предлага VoLTE

A1 започва да предлага VoLTE

Досега A1 не поддържаше в мрежата си технологията VoLTE, но компанията явно е готова да промени това. От публикация на потребител в нашия форум става ясно, че услугата за подобрено качество при разговор вече е достъпна в Samsung Galaxy S10. Поддръжката на компанията също потвърди това на *88, като дори заяви, че е налична за цялата серия S10.

В същото време на наше запитване във Facebook от A1 отговориха, че засега услугата е достъпна само за Galaxy S10+ и поетапно ще бъде активирана за всички съвместими устройства. Научихме още, че компанията е пратила SMS към съвместимите устройства, а скоро възнамерява да разшири обхвата на VoLTE с още модели. През идните дни очакваме допълнителна информация.


Втора употреба с гаранция

  • Качеството е ок!
    mjoy383
  • Така ,снощи ресторнах през DFU, днес от над 40 разговора входящи и изходящи само един мина от 4g на 3g но бях в сграда с каменни стени и го отдавам на по слабото покритие на мрежата. Всички разговори до един бяха с перфектно качество и през VoLTE. Няма логика , да са останали от старите мрежови настройки от Теленор ,но факт ,че след чист рестор всичко работи. Дано и така да е занапред.
    kanar
  • Толкова си могат А1.
    Силата им е,как да направят офертите на услугите,които предлагат като пъзели-завъртяни,омотани и "по-изгодни".
    svetlinx
  • Искам чисто човешки да си обясня защо им е тази техническа излагация на А1.
    Разговорите ми Теленор Теленор са всички HD+.
    Колко години вече стана?
    Нелепо е да имаш мрежа 5G ULTRA hiper и при разговор да пада на 3G.
    Най-вероятно е ултра (ама не 5G) сложно техническо решение.

    Изпратено от моят DUB-LX1 с помощта на Tapatalk

    nbamrvolte
  • То ,че бачка е ясно ама работи когато и както си иска.
    Днес само 2 от 18 разговора са в киреча. На няколко пъти ми прави впечатление как докато говоря сменя от 5g след 30-40 секунди минава на 4g и накрая на 3g.
    Довечера съм решил да направя чист рестор на телефона и утре ще тествам отново.


    Sent from my iPhone 13 Pro Max using Tapatalk Pro
    kanar
  • Хахаха, освен да направя скрееншот да видиш че работи, но трябва да се включи от оператора или от магазин, дай си номера и
    ще се обадя да ти го включт и после рестарираш и работи, а ако бачка ще черпиш едно кафе:)
    mjoy383
  • И на айфона си работи без забележки, защо чакате всичко да вие написано официално! АЗ твърдо казвам, че VOLTE работи без заблежки на А1. И престанете да пишете глупости А, можеш ли да го докажеш. На сайта на Apple пише едно , ти казваш твърдо друго, дай да видим Apple ли не са прави или ти...
    python12
  • И на айфона си работи без забележки, защо чакате всичко да вие написано официално! АЗ твърдо казвам, че VOLTE работи без заблежки на А1. И престанете да пишете глупости
    mjoy383
  • Аз нямам никакви проблеми, чува се идеално, Huawei P30.. Аз също и съм с Galaxy S21. От половин година работи перфектно при мен.

    Щом през 2G и 3G ти звучи като радиостанция, значи проблемът е в телефона ти. Аз имам HD voice с всички на А1, дори и те да нямат VoLTE.
    Така е при вас двамата, защото сте със съвместими модели:
    [attachment=1]Клипборд02.jpg[/attachment] Но както виждате iPhone няма в списъка с устройства - така, че е съвсем нормално да не работи (дори да я има опцията в менюто на телефона).
    [attachment=0]3A80EA75-EBA8-4FF3-8835-29B2D3D0F022.jpeg[/attachment]
    centur
  • Аз нямам никакви проблеми, чува се идеално, Huawei P30.. Аз също и съм с Galaxy S21. От половин година работи перфектно при мен.

    Щом през 2G и 3G ти звучи като радиостанция, значи проблемът е в телефона ти. Аз имам HD voice с всички на А1, дори и те да нямат VoLTE.
    ivobel721
  • Аз нямам никакви проблеми, чува се идеално, Huawei P30..
    timoj
  • Май избързах с мнението .....
    Не знам коя дума да използвам но VoLTE на A1 е трагикомедия.....
    От 30 разговора 13 неосъществени , поради простата причина,че при свързване не се чува и от двете страни нищо но брояча на разговора отчита секундите. Изпробвано както на iPhone така и на Xiaomi . Май ще го оставя да звучи като радиостанция отколкото да не мога да осъществя разговор.
    kanar
  • Не знам през какъв кодек е но забелязах подобреното качество на разговор. Друго което ми прави впечатление , когато получавам обаждане и отговоря , трябва да минат поне 1-2 секунди преди да чуя отсрещната страна. При Теленор беше мигновено. След активацията на VoLTE все още не мога да преценя дали го има този проблем.


    Sent from my iPhone 13 Pro Max using Tapatalk Pro
    kanar
  • и разговора беше с много добро качество ,за разлика от досега провежданите. Много добре, че си успял да го активираш на корпоративен клиент, но не би трябвало да забележил значителна разлика между AMR-WB 12.65 и AMR-WB 23.85. Може би преди не си имал AMR-WB изобщо въпреки че А1 го имат през 2G и 3G също? Не ми се вярва точно за iPhone да са пуснали EVS-SWB.
    ivobel721
  • Така .при мен проблема с VoLTE се реши преди малко, съвсем случайно. След като няколко дни акаунт мениджъра ме убеждаваше ,че е активно, а то не беше. Днес бях поръчал на детето нов телефон Poco M4 Pro 5G и докато му настройвах родителския акаунт ,реших да сложа моята карта в телефона , първоначално нямаше активно VoLTE но след като дадох disable carrier check volte и се появи иконата, проведох разговор и си беше вече активно. Върнах обратно картата в 13 Pro Max и отново набрах телефонен номер , 5G иконата остана активна не мина на 3G и разговора беше с много добро качество ,за разлика от досега провежданите.
    kanar
  • Xaomi 11T става ли за Volte при А1?
    modem
  • Потвърждавам, че volte работи на 12pro. Обадих се на *88 и ми го активираха без проблем.
    NSWDG
  • VoLTE работи на айфон без проблем. Последното ми инфо е,че за юридически лица услугата не се предлага. Говорете си с акаунт мениждъра дали наистина може да я включи. Аз съм на обратния полюс за обслужването. Имах тема с приложението за Смарт телевизор Xplore ТВ за липсваща функционалност и в същия ден договора ми беше направен на безсрочен с опция за прекратяване веднага без никакви неустойки.
    Johnniie
  • Честита Нова Година на всички. Бъдете здрави и кретивни в мислите и отнишеията с хората въобще. Относно темата за Volte.. Oбясних, че работи за айфон и работи от много отдавна, но А1 имаха проблем със свързаността с друг абонат ако няма активно Volte. Този проблем вече не съществува, а просто кажете на "елементите" работещи в А1 да го активират. И незнам защо, но А1 стартираха добре, а сега усещането ми за катастрофално обслужване е все по-високо поставена. Виж много добро впечтление ми прави Виваком, но от страна на нета...продължава А1 - Виваком телефонията да е меко казано ужасна! Теленор продължава да е номер 1 за качествени разговори.
    mjoy383
  • Ясно, благодаря.


    Sent from my iPhone 13 Pro Max using Tapatalk Pro
    kanar