Telenor ще заложи на развитието на дигиталните си възможности

Telenor ще заложи на развитието на дигиталните си възможности

След преминаването му в чешката PPF Telecom Group през 2018 в Telenor България настъпиха редица промени на ръководни позиции. Сред тях беше и заемането от Богдан Узелац на поста главен търговски директор на телекома.

Сега в интервю за "Капитал" той споделя някои интересни детайли около очакваните новости, предизвикателства и развитието на българския оператор. Според него заради пандемията от новия коронавирус е важно в краткосрочен план да се развият допълнително дигиталните възможности на компанията за по-добро обслужване на клиентите.

Този процес е засилен именно от новите обстоятелства, а основна цел на телекома е да продължи да доставя качествена мрежа, както и да обогати портфолиото си. За Узелац пазарът в България e изключително конкурентен и се движи от физическите магазини. Той смята, че предстоят иновации в дигиталната сфера, като с навлизането на новите решения и технологии телекомите ще играят още по-важна роля.

Telenor има добро представяне в B2B сегмента като малките офиси и работата от вкъщи, но има и много възможности за развитие. Такива предоставят и свързаните с 5G мрежите индустрии, включително в областта на изкуствения интелект и машинното обучение.

Узелац не потвърждава за наличието на конкретни проекти за навлизането на телекома и в други сегменти като финансови услуги, телевизия и широколентов интернет. Той загатва още, че поне в краткосрочен план едва ли ще има ребрандиране, тъй като марката Telenor вече има силно присъствие тук и се харесва от потребителите. Според Узелац вече не е проблем ползването на марката за повече от 2 години - този срок беше обявен при придобиването на компанията.

Засега не се дискутира и възможността за евентуална съвместна работа с bTV, която също е собственост на PPF. Като поглед в бъдещето Узелац очаква появата на огромен брой свързани устройства към мрежитe и подмяна на фиксираните линии с навлизането на 5G технологиите. Той отбелязва още, че киберсигурността ще бъде една от основните теми в следващите години.

Пълното интервю можете да прочетете в "Капитал".

  • "За Узелац пазарът в България e изключително конкурентен ..." :) :) :)
    nkolev_bg
  • Значи няма да се концентрират нито над мрежа,нито над планове, а ще се занимават с глупости.
    defierofodds
  • Точно СЪВМЕСТНАТА работа с bTV отваря големи, големи възможности и за двете подразделения. Все пак са една собственост. От интервюто и позицията му (Богдан Узелац) съдя, че нищо не е ясно за бъдещето - ще поживеем, ще видим ... Много "творчески" подход (●__●).
    Kuzmanow