ABB улеснява зареждането на електроавтомобили у дома

ABB улеснява зареждането на електроавтомобили у дома

Досега ABB ползваше името Terra за своите зарядни станции с постоянен ток, но швейцарската компания е готова да го добави и към новата си линия от домашни зарядни станции за електроавтомобили. Устройството се казва Terra AC Wallbox и вече е налично и на българския пазар. Новият продукт е наличен във варианти с мощност до 22 kW, а според компанията би трябвало да е съвместим с електрическите системи на къщи и сгради от цял свят.

Потребителите ще могат да ползват и собствена енергия като например соларна от фотоволтаични системи. Terra AC Wallbox позволява конфигуриране и софтуерни актуализации чрез мобилно приложение или дистанционно чрез облачна платформа, а за връзка се поддържат WiFi, Bluetooth и Ethernet. Всяко зарядно устройство е оборудвано и с електромер, който може да бъде интегриран в системите за управление на енергията в сгради - това позволява усъвършенствани функции за управление на натоварването.

За обществена употреба се поддържа и оторизиране чрез RFID или приложение. Самото зарядно е водо- и прахоустойчиво, има компактни размери и може да бъде инсталирано на стена или пиедестал, който поддържа монтаж на две станции. Налични са различни конектори за съвместимост с по-голямата част от електрическите превозни средства на пазара. Засега не знаем каква е цената на Terra AC Wallbox, но заинтересованите могат да се свържат с ABB за тези подробности.

Иначе българското подразделение на компанията посочва, че в страната ни вече има 75 от нейните зарядни станции, а до края на годината този брой ще се увеличи значително.

Източник: ABB

 • Защото и айфоните уж могат да се зареждат със зарядно от кутията ама хората си купуват "бързи" такива :lol: Ха ха ха. Май не схвана иронията ;) Да бе, схванах я, затова реших и аз да се бъзикам с подобни такива ситуации :)
  radko89
 • -
  npet
 • Нали електричките се зареждаха от контакта? - защо ни е и зарядна станция сега :) - настроение "шеговито" Защото и айфоните уж могат да се зареждат със зарядно от кутията ама хората си купуват "бързи" такива :lol:
  radko89
 • -
  npet