Planet Computers подготвя нов смартфон с хардуерна клавиатура

Planet Computers подготвя нов смартфон с хардуерна клавиатура

Компанията Planet Computers вече ни е позната с наличния от края на миналата година хибриден смартфон Cosmo Communicator, а сега научаваме и за нов неин проект. Става дума за финансирания през платформата Indiegogo, Astro Slide, който отново комбинира възможностите на смартфон с хардуерна клавиатура.

Устройството разполага със сензорен екран с диагонал 6.53 инча и резолюция Full HD+, както и слайд QWERTY с хардуерна клавиатура с подсветка. Моделът разчита на специален плъзгащ се механизъм, наречен RockUp. Чрез него екранът застава под ъгъл над клавиатурата. Тук концепцията предполага по-разширена функционалност спрямо Cosmo Communicator, чийто основен екран не можеше да бъде използван в затворено състояние.

Astro Slide може да работи под Android 10 и Linux, като е базиран на чипсет MediaTek Dimensity 1000 с 5G модем, 6GB RAM, 128GB разширяема памет и батерия с капацитет 4000 mAh. Основната камера е 48-мегапикселова, а предната е 5MP. Освен възможност за използване на две SIM карти е достъпна и вградена eSIM функционалност.

Ако подкрепите проекта в Indiegogo, в момента можете да се възползвате от намалената цена за устройството, като то струва 491 евро. Очаква се доставките на модела да започнат през март догодина.

Източник: Indiegogo