Ако атакувате Samsung Galaxy S5 с чук, не удряйте батерията

Продажбите на смартфона Samsung Galaxy S5 в целия свят започват след броени дни и сигурно мнозина от желаещите да се сдобият с него си задават въпроса колко всъщност е здрав. Устройството е с прахо- и водоустойчив корпус, което ще предпази инвестицията ви в него, но как се справя с удари? Това ни показва YouTube каналът TechRax, в който се появи видео на Galaxy S5 срещу чук и нож.

Екранът на смартфона се справя с ножа и с леки удари с тежкия предмет, но както може да се очаква, прилагането на повече сила води до счупване на стъклото. В края на видеото обаче се вижда, че не бива да прилагате подобна сила върху батерията, която веднага се раздува и започва да изпуска газове.

Аксесоари за:
 • А гледахте ли това http://www.youtube.com/watch?v=3XiWD_LSVlk
  sgs_maniak
 • За литиево-йонна батерия е нормално. Отделеният газ е въглероден двуокис и не е опасен, но изтичащият електролит е силно запалим. Вижте как се държи литиево-йон-полимерната батерия на айфоня. На първо място липсва взривното изпускане на газ. След което електролита не изтича. Това се дължи на полимер, който го превръща електролита в лепкаво желе.
  A4i
 • Хаха, второто ти видео гази - просто уникален идиот, но поне си призна \"поражението\" :D Сега на темата - наистина, нормално ли е батериите да изпускат толкова газ и дим под налягане? Или това е предизвикано от прекомерно загряване на батерията заради късо някъде вътре в телефона в следствие от ударите?
  Sage
 • незнам само кой ще си купи с5 и ще го атакува с чук освен някой прост американец
  verisob
 • Това с ножа го разбирам да е тест. Но после чак ме заболя за телефона. Тия от теста са пълни олигоф'ени. Накрая може би му стана нещо ( дано да е добре човека) но то простотията до такива неща води. чухте ли кашлянето. Жалко и за Самсунга , жалко и за Айфона от другите клипове. Нали знаете поговорките Света се свършвал простотията не свършвала. Простотията по хората ходи.
  sgs_maniak
 • [Quote]http://www.youtube.com/watch?v=w1yifbOWPmU :S [/Quote] Who is the winner now? :D:D:D
  kiroo
 • :D:D:D:D А майкоооо....Щях да падна от стола...Баси идиотите има :D:D:D Ама що кашля накрая тоя :D:D:D
  kiroo
 • Подобен експеримент с батерията на iPhone 5S : http://www.youtube.com/watch?v=b80X_cj1TpU ;) http://www.youtube.com/watch?v=w1yifbOWPmU :S
  A4i
 • И аз това се чудя какъв е извода... Хайде със нож добре , ама това със чука си е направо само за шоу...
  PureView
 • Това е тест ако те ядоса телефона да му го върнеш :D Извода е - не се закачай със Самсунг :D Батерията изхвърча като пуканка и опръска тестващия хаха(woo)
  Scorpinox10