Обновете веднага приложението, ако използвате Facebook за iPhone

Обновете веднага приложението, ако използвате Facebook за iPhone

През изминалите няколко дни се появи информация, че приложението на Facebook за iOS активира камерата на устройствата на заден фон. Интересно е, че този бъг е открит случайно от дизайнера Джошуа Мадъкс, който споделя в Twitter, че когато програмата е включена, тя активно използва камерата. Това се проявява и при петте различни устройства с iOS 13.2.2, които той е тествал, но не и при iOS 12.

Макар да липсват подробности, свързани с причините за този проблем, той едва ли е умишлен, а по-скоро става дума за софтуерен бъг. От Facebook реагираха доста бързо, като пуснаха обновление на приложението, с което го отстраняват. След прилагане на обновлението програмата вече няма да активира камерата самоволно.

Междувременно можете да отнемете позволенията на Facebook да използва камерата и микрофона на вашия iPhone. За целта влизате в Settings – Privacy – Camera – Facebook и съответно Settings – Privacy – Microphone – Facebook. Ако искате да споделяте снимки през приложението, можете да използвате камерата на iOS за заснемане и след това да ги качите през програмата.

Източник: 9To5Mac

Оферти на деня

 • Все още нямам данни дали работи. Според мен е по-добре да има такива статии отколкото банер в статията. А и е важно за вътрешния линк билдинг за оптимизация в търсачките. Но ще го намалим на desktop, на мобилна можете да видите, че изглежда доста добре и не е натрапчиво
  mishobehar
 • -
  npet
 • Хептен го осерете тоя сайт.
  BeHKo
 • Да, пуснахме ги пилотно да видим как ще реагират потребителите и махнахме банера от там. На мобилна изглеждат супер, на десктоп ще ги намалим. Благодарим за обратната връзка :)
  mishobehar
 • Да, определено е доста НЕПРИЯТНО посредата на новината да има огромна част с други неща (били те други новини или реклами). Преместете ги отдолу или отстрани.
  Чо :)
 • Тия линкове по средата на статията заемат повече място от статията.
  ex_bg