EMUI 10 за Huawei P30 и Mate 20 вече е достъпен и в България (обновено)

EMUI 10 за Huawei P30 и Mate 20 вече е достъпен и в България (обновено)

След като по-рано през месеца Huawei започна процеса по обновление на редица свои смартфони до базирания на Android 10 интерфейс EMUI 10 в Китай, сега компанията прави новия софтуер достъпен и в Европа. На този етап актуализацията е налична за Huawei P30, P30 Pro, Mate 20 и Mate 20 Pro. Конкретно за P30 Pro обновлението е с големина от 4.47GB и потвърждаваме, че е достъпно и в България през приложението HiCare. Все пак е възможно то да достигне до някои устройства на по-късен етап.

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

С новия интерфейс идват и редица промени в дизайна на системата, както и някои нови функционалности. На първо място това е обновеният тъмен режим, който обхваща цялата система и оптимизира контраста на текстовото съдържание и иконите, така че да се впишат с тъмния фон. Въвежда се Magazine Style UI, с който се променя цялостното оформление на някои секции, като съдържанието се разпределя в тематични секции.

 

EMUI 10 използва цветова схема с две нива – информационна и интерактивна, която от компанията наричат „Morandi Color System“. Сред останалите промени са икони с по-заоблен дизайн и отговарящи на златното сечение, нови цветови опции за Always-on Display (AOD), преработено приложение за камерата и нови анимирани ефекти. Междувременно Honor 20, 20 Pro, V20 и Magic 2 се очаква да бъдат обновени до Magic UI 3.0, който би трябвало да е идентичен с EMUI 10.

Източници: Huawei Central (1), (2), XDA Developers

Ново

Разпространяваният ъпдейт най-вероятно не е финалната версия на EMUI 10 – това става ясно от списъка с промени. Не е изключено обновяването да е част от отворената бета версия, в която компанията ще продължи да събира обратна връзка от потребителите, преди да осигури финалното издание.

В списъка с промени са посочени и нещата, които в момента не работят както трябва, така че ако разчитайте на някое от тях, може би е добре да изчакате финалното издание на EMUI 10:

- някои банкови приложения не са съвместими с Android 10 и ще заработят с тази версия след ъпдейт;

- някои приложения за бърза комуникация може да имат проблеми с изпращането на съобщения – това се оправя с рестартиране на приложението;

- тих режим ще бъде активиран по подразбиране за известия от приложения за комуникация, ако сте изключили звука за тях преди инсталиране на ъпдейта;

- при приложенията с активирана функция App Twin другото отворено приложение може да прочете въведения текст. Това се оправя с изключване и включване на функцията;

- екранът може да примигва в PUBG. Изберете друга резолюция и рестартирайте играта;

- часовниците на Samsung може да загубят връзка с телефона след определен период от време – това ще бъде отстранено с бъдещ ъпдейт.

Ново (23.12)

Във форума на Huawei има повече информация за софтуера и разпространението му за Huawei P30, P30 Pro, Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20X, nova 5T, PORSCHE DESIGN Mate 20 RS и Mate 20 Lite. Компанията посочва, че това не е финалната стабилна версия на EMUI 10, а тестово издание, което има за цел да даде ранен достъп на потребителите до новите функции. Затова и обновяването е налично само чрез приложението HiCare.

 • Отново заблуждавате, това не е финалната версия а превю, дори си го пише в ъпдейта но трябва някой първо да го прочете. е къде пък го видя това превю..
  Всички сайтове пишат, че това е финалната версия. При мен се инсталира, изгледа доста добре и засега няма проблеми.
  В списъка с промени пише, че е версия за изпробване на новите функции и даване на обратна връзка. Посочени са и част от наличните проблеми.
  Явно е публична бета.

  Edit
  В края на номера обаче няма LOG, както е при тестовите версии...
  chilko
 • Отново заблуждавате, това не е финалната версия а превю, дори си го пише в ъпдейта но трябва някой първо да го прочете. е къде пък го видя това превю..
  Всички сайтове пишат, че това е финалната версия. При мен се инсталира, изгледа доста добре и засега няма проблеми.
  maxito2
 • Отново заблуждавате, това не е финалната версия а превю, дори си го пише в ъпдейта но трябва някой първо да го прочете.
  grendelz