Акциите на Nokia поскъпнаха с над 20% за 5 дни

Акциите на Nokia поскъпнаха с над 20% за 5 дни
Най-накрая и инвеститорите в Nokia доживяха добри новини. Само за една работна седмица акциите на финландската компания скочиха с рекордните 21%, като само вчера бе отбелязано покачване с 12% до 3.31 долара за акция. По-интересното е какво е причинило този рязък скок. Новините за Nokia в последно време бяха основно свързани с пускането на навигационната услуга HERE за iOS, изключително добрия старт на продажбите на смартфона Lumia 920 в САЩ и Германия, както вероятно и съдебните дела по патентни въпроси срещу конкуренцията, в които Nokia има изключително големи шансове за успех.

От друга страна, първите отзиви за HERE от страна на собствениците на iPhone са доста противоречиви, а изчерпването на Lumia 920 частично е причинено и от недостатъчните количества, които бяха пуснати първоначално на пазара. Въпреки това инвеститорите очевидно са убедени, че в Nokia се случват добри неща и отново са върнали доверието си към финландците. Остава да видим дали са били прави.

  • Няма как да се осигурят такива количества за 1 месец! Плюс това 920 не е \"Андроид масовка\", която ще се забрави след няколко месеца поради излизането на друга такава. Лумиа 920 като първи WP8 телефон трябва да бъде перфектна, защото е символ на операционната система. В момента се изчистват софтуерни и хардуерни проблеми, (например при включване на вибрация падат чаши от масата!). За това не се бърза с количествата... А иначе и аз я чакам с нетърпение!
    РИМ