Alcatel Idol 4 и Idol 4S са с подобрен хардуер, но това се отразява на цената

Alcatel Idol 4 и Idol 4S са с подобрен хардуер, но това се отразява на цената

Alcatel даде начало на продуктовите премиери на мобилния конгрес като представи наследниците на моделите от успешната миналогодишна серия Idol 3. Новите модели логично носят името Idol 4, макар и без добавката OneTouch, и имат всички шансове да повторят успеха на предшествениците им. Компанията отново предлага познатия симетричен дизайн, който позволява телефоните да бъдат ползвани във всяка ориентация като интерфейса се завърта подобаващо и дори се коригира възпроизвеждането на стерео звук от говорителите.

Новите телефони би трябвало да звучат и по-добре, благодарение на технологиите на JBL (в комплекта влизат слушалки JBL J22) и Waves, използването на говорители с мощност 3,6 вата, добавянето на Hi-Fi surround опция при ползване на слушалки и включването на бутон за автоматично оптимизиране на звука. И двата телефона сa с метални рамки и стъклени задни панели. Idol 4 е с размери 147 x 72.5 x 7.1 мм и има 5,2” IPS дисплей с резолюция 1080 x 1920 пиксела.

Устройството използва осемядрен чипсет Snapdragon 617 с 3GB RAM предлага 16GB вградена памет, която може да се увеличи чрез microSD карта. Двете камери са с резолюция 13МР и 8МР, а батерията е с 2610 mAh. Idol 4S е по-мощния от двата и това става ясно веднага от поглед към техническите характеристики. Осигурява 5,5” QHD AMOLED дисплей, осемядрен чипсет Snapdragon 652 и 32GB вградена памет. Батерията е с капацитет 3000 mAh, а основната камера осигурява резолюция 16МР.

Както подсказаха по-ранните слухове Idol 4S ще се продава в опаковка, която може да се използва като очила за виртуална реалност, подобни на Google Cardboard. Телефоните включват и специален бутон BoomKey, който има различна функция според активното приложение. Например, когато бъде натиснат в режим на телефона в готовност се активира камерата, а при слушане на музика се оптимизира качеството й. Очаква се Idol 4 да струва около 260 евро, а цената на 4S ще скочи до 450 евро.

Източник: Alcatel, The Verge

  • Много добри са двата модела. Цените са малко по-високи отколкото очакавахме. Очакват се до края на юни да са тук.(yes)
    NIkolay Nuk