Американските компании ще могат да продават на Huawei само общодостъпни продукти

Американските компании ще могат да продават на Huawei само общодостъпни продукти

След срещата на G20 президентът на САЩ - Доналд Тръм обяви, че американските компании отново ще могат да работят с Huawei. Става дума за продажбата на оборудване, което няма отношение за националната сигурност на страната. Въпреки това китайската компания остава в забранителния списък на САЩ до постигане на финално споразумение с президента на Китай Си Дзинпин.

Малко след това председателят на Националния икономически съвет на САЩ Лари Кудлоу допълни пред Fox News, че Министерството на търговията ще раздаде допълнителни лицензи за продажбата на продукти, които са общодостъпни. Такива са според него продаваните от американските компании микрочипове, които могат да бъдат закупени и от други страни. По този начин ще бъдат запазени интересите на производителите, но и ще бъде защитена националната сигурност.

Частичното вдигане на ограниченията е ключов елемент за подновяване на разговорите по търговското споразумение между САЩ и Китай. Според Кудлоу то не е финално и може да подлежи на промени. Едноличното решението на Тръмп му навлече критики както от демократите, така и от републиканците в Сената.

Източник: Reuters


Втора употреба с гаранция

  • Нека най-сетне да фалират, че да им приключи агонията час по-скоро. аре ходи да си пишеш еврейските глупости някъде другаде..
    maxito2
  • Нека най-сетне да фалират, че да им приключи агонията час по-скоро. Когато върбата роди круши 😂
    Боби13
  • Засили се към стената с глава напред, за да си съкратиш агонията.
    Mr_Atkinson
  • ==================================
    Blue Sky