Шефът на мобилния бизнес Samsung призна, че прибързал с пускането на Galaxy Fold

Шефът на мобилния бизнес Samsung призна, че прибързал с пускането на Galaxy Fold

Изглежда Samsung осъзнават грешката си що се отнася до пускането на пазара на смартфона със сгъваем екран Galaxy Fold. Пред Independent шефът на мобилното подразделение на компанията - Донг-жин Кох споделя, че случаят е „бил срамен“, тъй като устройството не е било готово, но той е държал да се появи бързо на пазара. Възможно е тази прибързаност да се дължи на представения от Huawei сгъваем модел Mate X, чиято пазарна премиера междувременно също беше отложена.

Кох признава за проблемите и се извинява за тях, като споделя, че компанията работи върху отстраняването им. Според него всички нередности са открити като „в момента се тестват над 2000 броя от устройството“, а благодарение на тях са открити и неподозирани слабости. Интересно е да отбележим, че Кох не вижда сериозно бъдеще за сгъваемите смартфони, а според него те ще са на пазара само няколко години. След това е възможно навлизането на нови решения с различни форми, а след като технологии като 5G, IoT и изкуствения интелект се разпространят масово ще трябва да мислим за напълно нови устройства на мястото на смартфоните.

Припомняме, че дисплеите на някои тестови бройки на Samsung Galaxy Fold дефектираха, малко след като бяха раздадени на американски представители на медиите. Това се случи непосредствено преди обявената първоначална дата за старт на продажбите на устройството в САЩ на 26 април. В последствие компанията отложи пазарния дебют на устройството за неопределено време като оттогава изминаха повече от два месеца. Преди две седмици представител на корейците заяви, че моделът е готов за пазарна премиера, но сега Кох споделя, че потребителите ще трябва да дадат на компанията малко повече време.

Източник: Independent


Втора употреба с гаранция