Американските тийнейджъри предпочитат iPhone

Американските тийнейджъри предпочитат iPhone

Инвестиционната банка Piper Sandler публикува резултатите от своята традиционна анкета сред младите американци за предпочитаните от тях марки и навиците им за пазаруване. В нея са участвали 5200 младежи от 41 щата със средна възраст от 16.2 години. Данните разкриват, че 85% от тийнейджърите притежават iPhone, което е рекордно ниво и ръст спрямо 83% при предишната анкета.

Нещо повече – 88% от запитаните очакват следващият им телефон да бъде iPhone, което също е рекордно висок процент в досегашните анкети. 8% очакват следващото им устройство да е с Android, което е спад от 10% в предходната анкета. Анкетата показва, че 52% от младежите имат слушалки AirPods, а 18% посочват, че в момента не притежават такива, но смятат да се сдобият с тях през следващите 12 месеци.

Увеличава се и употребата на Apple Watch – 25% от анкетираните притежават часовника, спрямо 20% в предходната анкета. Другите данни разкриват, че Instagram остава най-предпочитаната социална мрежа с малка преднина пред Snapchat, при гледането на видео Netflix е преди YouTube, Nike е предпочитана марка за дрехи и обувки, а Amazon е предпочитаната платформа за онлайн пазаруване. Имайте предвид, че анкетата е насочена към младежите с повече средства – те идват от семейства със среден годишен доход 65 000 долара и тази пролет са похарчили по 2300 долара.

Източник: BusinessWire

 • И Жоркота и той , само айфона предпочита. Ние като по прости сме с Samsung Ultra.:))
  apolon25
 • И Жоркота и той , само айфона предпочита. Ние като по прости сме с Samsung Ultra.:))
  apolon25
 • Нищо ново. Все едно да кажете, че в Русия пият много водка 😄
  DegaE
 • В Щатите хората си ползват епъл, не е голяма новина това...
  Ванката