Анализатори смятат, че Samsung може да пусне Galaxy S8 по-рано

Мащабното изтегляне на Galaxy Note7 от пазара и замяната на устройствата с нови, чиито батерии са сменени, може да накара Samsung да ускори пускането на Galaxy S8 на пазара. Това смята анализатор от KB Investment & Securities, цитиран от корейското издание The Korea Herald. Според Ким Санг-пуо ако Samsung пусне следващия флагман в серията Galaxy S в края на първото тримесечие на следващата година, това може да се отрази на печалбата на мобилното й подразделение.

Препоръчани оферти

Ким смята, че ранен старт на продажбите на нов модел от висок клас би било реалистично решение за справяне с последиците от актуалната криза около замяната на Galaxy Note7. Анализатори от Mirae Asset Securities също пишат, че Samsung може да намали последиците върху приходите си от изтеглянето на фаблета чрез премиерата на нов флагмански смартфон вместо да влага ресурси в опити за вдигане на продажбите на Galaxy Note7. Вече се заговори, че Samsung е започнала да прави поръчки за извити дисплеи за Galaxy S8 и най-вероятно няма да го пусне във версия с плосък екран.

Междувременно сайтът SamMobile сподели нова информация за Galaxy S8 и разкри, че устройството съществува в две версии с кодови имена Dream и Dream2 и номера на моделите съответно SM-G950 и SM-G955. Galaxy S7 беше с номер SM-G930, но компанията иска да избегне цифрата 4, защото се смята, че носи лош късмет. Засега не е ясно дали ще видим два модела с различен диагонал на екрана или в процеса на разработка ще остане само един.

Източник: The Korea Herald, SamMobile

  • То си има тенденция да изтеглят продуктите постепенно по-рано, но все пак едва ли е добра идея да прекляват. Все пак S7-ците, все още се радват на популярност. В същия момент стои въпроса и дали технологично ще са готови, примерно дали 10nm фабриките ще са готови да правят новите процесори.
    board
  • Дано не допуснат същата грешка и да са по-внимателни (blush)
    martin87
  • :D:D:D Тзи година големи изненади с производителите на телефони, не щеш ли гърмежи, забавяне в производството , дефектни бройки и тн.
    apolon25