Android 11 е с най-бързи темпове на разпространение

Android 11 е с най-бързи темпове на разпространение

Въвеждането на Project Treble оказва положителен ефект върху процеса по обновление на Android. Миналата година Android 10 се превърна в най-бързо разпространения ъпдейт. Сега изглежда Android 11 постига дори по-добри резултати, като броят активни потребители с новата версия на операционната система е по-голям от постижението от миналата година.

Информацията за това идва от анонс на Google свързан с друга новина за по-дългия срок на ъпдейти за устройства с предстоящите чипове на Qualcomm. Данните показват разпространението на различните версии по брой, а не като процент.

 

И докато Android 11 има повече активни инсталации от Android 10 по същото време на годината, ако пазарът е нараснал значително то дялът на новата операционна система всъщност е възможно да е по-малък.

Припомняме, че Google спря да предоставя данни за дяла на разпространение на различните версии. Все пак на базата на това, че в момента има повече инсталации на Android 11 може да се твърди, че това е най-бързо разпространяваната версия досега по потребители. Това обаче може да се промени ако вземем предвид траекторията от споделената графика.

Източник: Google

  • Пълен смях ... Трите графики са еднакви в рамките на "статистическата грешка". Както винаги процента (засега) е около 7/8 - равен на притежателите на "нови" телефони, излизащи с Android 11 ...
    Kuzmanow