Apple и Samsung предоставиха пред съда данни за продажбите си в Щатите

Apple и Samsung предоставиха пред съда данни за продажбите си в Щатите
Вече стана дума и то неведнъж, че благодарение на делото на Apple срещу Samsung, което в момента тече в САЩ, научаваме доста интересни подробности от кухнята на двете компании. Именно в съдебната зала те са разкрили и подробности за продажбите си в Щатите. Според данните на Samsung компанията е продала 21,25 милиона телефона от серията Galaxy и 1,4 милиона таблета от юни 2010 г. до юни тази година. Най-много бройки на територията на САЩ са продадени от Samsung Galaxy S II - 4,1 милиона. От Epic 4G 1,89 милиона устройства са стигнали до крайните потребители, от Captivate - 1,39 милиона, а от Samsung Prevail - 2,25 милиона.

В данните, които Apple са подали, информацията е по-обобщена и няма данни за продажбите на всеки отделен модел от портфолиото им. Въпреки това от тях става ясно, че американските потребители са купили общо 85 милиона броя от iPhone от 2007 г. насам. Освен това от премиерата на първия iPad до момента продажбите на таблета са достигнали 34 милиона броя общо, а продажбите на iPod touch са 46 милиона. Това са грубо около 80 милиона щатски долара приходи за Apple.

http://allthingsd.com/20120809/apple-vs-samsung-trial-forces-companies-to-open-up-the-books/

 • Аз почвам да се чудя нещо друго, дали цялата тази патентна война, не е някаква екстравагантна рекламна кампания и за двете компании. Всеки ден в новините се шуми, Епъл това, Самсунг онова. И същевременно продажбите им скачат до небесата... Създава се усещането, че това е голямата битка, все едно Левски – ЦСКА, а другите производители са просто масовка.
  board
 • Oт статията излиза, че Apple са спечелили около 50 милиарда долара от iPhone срещу 7,5 за Samsung. Тогава Samsung могат да платят на Apple 2,5 милиарда които искат и пак са на плюс. Само, че едва ли съдът ще присъди толкова голямо обезщетение (ако Samsung загуби). За това си мисля, че май "кучето е заровено другаде". Може би са прави някои анализатори, които смятат, че атаката е срещу Android а не срещу Samsung.
  Devo
 • На делото, което върви тази седмица в САЩ, Apple са изявили претенции за лицензионни такси от абсолютно всеки телефон - от най-простия до най-сложния. Без значение от ОС. Сега разбра ли ме ?
  buttman
 • Ами аз не защитавам Apple, нямам iphone от доста време насам, само ти казвам фактите. Колкото до измисленото от Microsoft, прочети малко история. Идеята за Windows е открадната от Apple, даже за първите версии на Windows, MS са плащали такси на Apple, заради съдебни спорове. Apple пък са свили идеята от Xerox :) Темата за дизайна няма какво да я коментираме, дъвкана е много пъти. Можеш само да видиш дизайна на телефоните преди iphone и ще ти стане ясно.
  strk
 • За разлика от ейпъл<които само крадат на готово, Майкрософт са създали доста неща.Те били измислили дизайна,те измислили мулти тъча ,те измислили и пирамидите в Египет.Що си платиха на китайците а не ги осъдиха за името?
  zxn
 • Как да няма? Microsoft получават от HTC по 5$ за всеки продаден android телефон, заради патенти. Тъпо е, но такава е системата.
  strk
 • Няма по-алчна компания от Apple. Искат лицензионна такса за всеки произведен телефон, от най-простия до най-сложния. Защото според тях всеки телефон използва технология на Apple.
  buttman